Amazon Keyspaces voor Apache Cassandra is nu beschikbaar

29-04-2020 | door: Witold Kepinski

Amazon Keyspaces voor Apache Cassandra is nu beschikbaar

Amazon Keyspaces (voor Apache Cassandra) is nu beschikbaar. Het betreft een schaalbare, goed beschikbare en beheerde Apache Cassandra-compatibele databaseservice.

Met Amazon Keyspaces kan een organisatie zijn Cassandra-productietaken op AWS uitvoeren met dezelfde Cassandra-applicatiecode en ontwikkelaarstools die vandaag de dag worden gebruikt. De IT-specialist hoeft geen servers in te richten, te patchen of te beheren en hoeft geen software te installeren, te onderhouden of te bedienen.

Amazon Keyspaces is serverless, dus de klant betaalt alleen voor de bronnen die worden gebruikt en de service kan tabellen automatisch op en neer schalen als reactie op applicatieverkeer.

De IT-specialist kan applicaties bouwen die duizenden verzoeken per seconde verwerken met een vrijwel onbeperkte doorvoer en opslag. Amazon Keyspaces biedt de klant de prestaties, elasticiteit en zakelijke functies die het nodig heeft om bedrijfskritische Cassandra-productietaken op grote schaal uit te voeren, aldus AWS.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud