Witold Kepinski - 28 april 2020

Zoom selecteert Oracle als cloud infrastructuur provider

Zoom selecteert Oracle als cloud infrastructuur provider image

Oracle heeft aangekondigd dat Zoom Video Communications gebruik gaat maken van de Oracle Cloud Infrastructure om haar groei en veranderende zakelijke behoeften te ondersteunen. Hiermee kan het bedrijf voor videocommunicatie blijven innoveren en een essentiële service bieden aan het uitgebreide klantenbestand zo melden de twee tech bedrijven. Als multicloud gebruiker vertrouwt Zoom overigens nog steeds op Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure voor verschillende compuing services.

“We hebben onlangs de grootste groei meegemaakt die ons bedrijf ooit heeft gezien, wat een enorme toename van onze servicecapaciteit vereiste. We hebben meerdere platforms verkend en Oracle Cloud Infrastructure heeft ons geholpen om snel onze capaciteit bij te schalen en te voldoen aan de behoeften van onze nieuwe gebruikers”, aldus Zoom CEO Eric S. Yuan. “We hebben voor Oracle Cloud Infrastructure gekozen vanwege de toonaangevende beveiliging, uitstekende prestaties en zijn ongeëvenaard niveau van ondersteuning.”

Om te voldoen aan de snel toenemende vraag naar haar diensten, waaronder een plotselinge piek tot 300 miljoen deelnemers aan dagelijkse vergaderingen, had Zoom onmiddellijk extra cloudcapaciteit nodig. Zoom koos Oracle Cloud Infrastructure vanwege de voordelen op het gebied van prestaties, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en superieure cloudbeveiliging. Binnen enkele uren na implementatie ondersteunde Oracle Cloud Infrastructure honderdduizenden gelijktijdige deelnemers aan Zoom-vergaderingen. Na volledige productie te hebben bereikt, maakt Zoom nu miljoenen deelnemers aan gelijktijdige vergaderingen mogelijk op Oracle Cloud Infrastructure. De Gen 2 cloudinfrastructuur van Oracle zal Zoom helpen om zijn klanten een naadloze service te blijven bieden, zich aan te passen aan veranderende eisen en de videocommunicatie-industrie te leiden.

“Videocommunicatie is een essentieel onderdeel geworden van ons professionele en persoonlijke leven. Zoom heeft de innovatie van deze branche geleid”, aldus Oracle CEO Safra Catz. “We zijn trots om met Zoom te werken, zowel als cloudinfrastructuurprovider en als klant, terwijl ze groeien en bedrijven, mensen en overheden over de hele wereld blijven verbinden.”

Oracle meldt goed gepositioneerd te zijn om Zoom's videocommunicatieplatform te ondersteunen vanwege de netwerkarchitectuur, capaciteit en datacenterlocaties. Zoom zet al dagelijks meer dan zeven petabytes over via Oracle Cloud Infrastructure-servers, wat ongeveer overeenkomt met 93 jaar aan HD-video. Oracle’s Gen 2 cloudinfrastructuur, gecombineerd met expertise in beveiliging, zal Zoom ondersteunen bij het leveren van een enterprise-ready videocommunicatie-ervaring aldus Oracle.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!