Wouter Hoeffnagel - 29 april 2020

Equinix breidt ECX Fabric uit naar zeven nieuwe steden

Equinix, leverancier van datacenters en interconnectie, breidt Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric) uit naar zeven nieuwe steden. ECX Fabric wordt uitgerold in Barcelona, Brussel, Genève, Istanbul, Lissabon en Sofia. In het tweede kwartaal van 2020 volgt Hamburg.

IT-besluitvormers wereldwijd reageren op een steeds veranderende wereld, met sterke concurrentiedruk, toenemende eisen van klanten, globalisering en uitdagingen door COVID-19. Daardoor versnellen veel IT-besluitvormers hun processen rondom de digitale transformatie en blijven ze prioriteit geven aan de adoptie van hybride en multicloud-oplossingen. Equinix speelt hierop in met de uitbreiding van de ECX Fabric-service in de EMEA-regio.

Sneller schalen

ECX Fabric is ontworpen om de digitale transformatie van bedrijven te ondersteunen met wereldwijde interconnectiediensten. De dienst wordt met deze uitbreiding beschikbaar zijn in 45 strategische markten en maakt het voor bedrijven mogelijk om data via private verbindingen on-demand uit te wisselen tussen metropolen. Dit helpt bedrijven hun business sneller te schalen.

Eugene Bergen Henegouwen (foto), President, EMEA, Equinix: “De meeste organisaties waarmee we wereldwijd samenwerken ondergaan al een digitale transformatie. Ze gebruiken de cloud om hun bereik over de hele wereld te verbeteren en om verbinding te kunnen maken met belangrijke klanten, partners en leveranciers. In ons laatste onderzoek onder IT-beslissers wereldwijd zei bijna driekwart (71%) dat ze van plan zijn meer van hun IT-functies naar de cloud te verplaatsen. COVID-19 heeft deze trend versneld voor sommige bedrijven, doordat zij hun diensten in rap tempo moesten digitaliseren om te reageren op het extreem snel veranderende karakter van zaken tijdens deze crisis. We geloven dat onze uitbreiding van ECX Fabric hen zal helpen om niet alleen de moeilijke maanden die voor ons liggen met succes te doorstaan, maar ook om klaar te zijn voor de toekomst en het aangrijpen van de kansen die de cloud biedt."

Beschikbaar in 45 markten

Met de toevoeging van zeven nieuwe steden is ECX Fabric beschikbaar voor klanten in 45 strategische markten in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië-Pacific. Het gaat onder meer om Amsterdam, Atlanta, Barcelona, ??Boston, Brussel, Canberra, Chicago, Culpeper, Dallas Denver, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Helsinki, Hong Kong, Houston, Istanbul, Lissabon, Londen, Los Angeles, Madrid, Manchester, Melbourne, Miami, Milaan, München, New York, Osaka, Parijs, Perth, Seattle, São Paulo, Silicon Valley, Seoul, Singapore, Sofia, Stockholm, Sydney, Toronto, Tokio, Warschau, Washington DC en Zürich.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!