Redactie - 29 april 2020

Red Hat komt met nieuwe open hybride cloudtechnologieën

Red Hat komt met nieuwe open hybride cloudtechnologieën image

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt nieuwe oplossingen aan die organisaties helpen bij het optimaliseren, schalen of simpelweg bewaken van hun IT-activiteiten, ongeacht hun omvang en de branche waarin ze actief zijn.

Als voorvechter van technologische vooruitgang zegt Red Hat klanten te willen helpen met het bouwen van applicaties die overal inzetbaar zijn en de consistentie en flexibiliteit hebben van een open hybride cloudbasis. De nieuwe oplossingen van Red Hat bouwen voort op die visie. Ze zijn ontworpen om de levering, toegankelijkheid en stabiliteit van kritische diensten en applicaties op wereldwijde schaal te verbeteren.

Meer dan ooit tevoren ziet Red Hat de noodzaak dat IT zich verder ontwikkelt om beter te kunnen voldoen aan de snel groeiende vraag naar digitale diensten die altijd beschikbaar zijn en altijd aanwezige connectiviteit. Bijna elke branche, waaronder de gezondheidszorg, de logistieke sector, retail, financiële dienstverlening, de overheid en het onderwijs, past zich in real-time aan om te voldoen aan de vraag naar snellere, meer wijdverbreide toegang tot essentiële applicaties en diensten met behoud van de operationele stabiliteit. In de telecomindustrie is het verkeer in sommige wereldregio’s bijvoorbeeld met meer dan 50 procent toegenomen. Deze toename heeft ertoe geleid dat telecommunicatie- en serviceproviders hun capaciteit hebben uitgebreid en de 5G-implementaties en edge computing hebben versneld. Dit leidt er weer toe dat er gekeken moet worden of de netwerk- en cloudinfrastructuur klaar zijn voor deze nieuwe ontwikkelingen, aldus Red Hat.

Red Hat vindt dat de technologieën die nodig zijn om aan deze behoeften te voldoen niet gebonden zijn aan legacy software-stacks of geworteld zijn in dure propriëtaire technologieën. Het antwoord ligt in opensource-innovatie, waardoor organisaties overal kunnen profiteren van cloud-native platforms, van de edge en on-premise datacenters tot meerdere publieke clouds. Met opensourcetechnologieën als Linux en Kubernetes kunnen organisaties blijven innoveren en worden ze geholpen bij het automatiseren, aanpassen en opschalen van bestaande operaties in IT-omgevingen met een grotere flexibiliteit dan propriëtaire-leveranciers kunnen bieden zo meldt Red Hat.

Traditionele en cloud-native applicaties

Naast Google was Red Hat een van de eerste bedrijven die bijdroeg aan Kubernetes. De opensourceleverancier helpt de belangrijkste technologieën in Kubernetes en de aanverwante gemeenschappen, die deze IT-evolutie mogelijk maken, verder te ontwikkelen. Met Red Hat OpenShift verrichtte Red Hat pionierswerk door een Kubernetes-platform te ontwikkelen waarmee klanten voor cloud-native benaderingen kunnen kiezen en tegelijkertijd bestaande traditionele applicaties kunnen ondersteunen. Deze gedifferentieerde aanpak wordt door bedrijven in alle sectoren gewaardeerd, aldus Red Hat. Om de barrières tussen traditionele en cloud-native applicaties te verminderen, introduceert Red Hat mogelijkheden om nieuwe workloads op OpenShift  te ondersteunen.

Red Hat kondigt het volgende aan:

OpenShift virtualisatie, een nieuwe functie die beschikbaar is als ‘technology preview’ binnen Red Hat OpenShift en voortkomt uit het KubeVirt-opensourceproject. Bedrijven kunnen hiermee applicaties ontwikkelen, uitrollen en beheren die uit virtuele machines bestaan naast containers. Terwijl sommige leveranciers proberen legacy-technologie te beschermen en propriëtaire virtualisatie willen behouden, doet Red Hat het tegenovergestelde: het brengt traditionele applicatiestacks naar de voorgrond in een open innovatielaag, waardoor klanten echt kunnen transformeren op hun gewenste manier en tempo, waarbij ze niet beperkt worden door propriëtaire lock-in. Lees hier meer over de nieuwe container-native virtualisatiemogelijkheden van OpenShift.

Red Hat OpenShift 4.4, de nieuwste versie van het toonaangevende Kubernetes-platform heeft een speciale focus op ontwikkelaars met mogelijkheden voor het monitoren van workloads van applicaties; monitoring van de integratie voor Red Hat Operators; kostenbeheer voor het beoordelen van de middelen en kosten die worden gebruikt voor specifieke applicaties in de hybride cloud; en nog veel meer. Lees hier meer over wat er nieuw is in Red Hat OpenShift 4.4.

Om de managementuitdagingen te adresseren, die gepaard gaan met het laten draaien van cloud-native applicaties in grootschalige, productie en gedistribueerde Kubernetes-clusters, introduceert Red Hat ook een nieuwe managementoplossing: Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes. Deze oplossing is binnenkort beschikbaar als technology preview en biedt een enkel, vereenvoudigd controlepunt voor het monitoren en inzetten van OpenShift-clusters op schaal, met beleidsgerichte governance en applicatie-lifecycle-beheer. Lees hier meer over Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes.

Innovatie is meer dan enkel het leveren van nieuwe technologieën. Net als bij Red Hat's gehele open hybride cloudportfolio, worden de nieuwe oplossingen ondersteund door een compleet ecosysteem van ondersteunende software, hardware en diensten. Klanten kunnen bovendien vertrouwen op Red Hat's uitgebreide expertise in het integreren en inzetten van open innovatie, inclusief long-life enterprise-class lifecycle-onderhoud.

Deze vooruitgang is niet afhankelijk van één enkel stuk hardware of één enkele cloudleverancier, aangezien Red Hat volledige innovatie biedt in elke hybride en multicloudomgeving, waaronder:

  • Elke grote publieke cloudaanbieder in Amazon Web Services, Google Cloud Platform, IBM Cloud en Microsoft Azure en vele gespecialiseerde cloudaanbieders.
  • Beheerde oplossingen via OpenShift Dedicated, Azure Red Hat OpenShift en IBM Red Hat OpenShift Kubernetes Service stellen organisaties in staat om de voordelen van enterprise Kubernetes te ervaren, zonder de last van het infrastructuurbeheer.
  • Ondersteuning voor meerdere architecturen, waaronder x86, IBM Power en mainframes.

Naast deze nieuwe technologieën heeft Red Hat geïnvesteerd in het helpen van organisaties om het maximale uit de bestaande infrastructuur te halen. Dit houdt in:

  • Verbeteringen aan Red Hat Insights, Red Hat's proactieve beveiligings- en risicomanagement- as-a-service-aanbod. Hierdoor wordt het voor IT-teams gemakkelijker om potentiële problemen op te sporen, te diagnosticeren en te verhelpen voordat ze een impact hebben op productiesystemen of eindgebruikers. Insights is geen add-on en standaard beschikbaar in elk ondersteund Red Hat Enterprise Linux-abonnement.
  • Red Hat Ansible Automation Platform helpt om de complexiteit van het uitbreiden van de netwerkvraag en de infrastructuur footprints aan te pakken door tijdrovende handmatige taken te automatiseren. Hierdoor kunnen IT-teams effectiever voldoen aan de behoeften van klanten en eindgebruikers, wat verder gaat dan enkel de uptime van de service.

Red Hat-trainingen en -certificeringen zijn ook beschikbaar voor IT-teams die hun vaardigheden snel willen uitbreiden naarmate de connectiviteitsbehoeften zich ontwikkelen. Van het leren van de basisprincipes van Kubernetes tot het verkrijgen van certificering in de telecommunicatiearchitectuur - Red Hat’s expertise is beschikbaar om IT-professionals te helpen nieuwe expertise en ervaring op te doen om beter in te spelen op het groeiende belang van het netwerk

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!