Red Hat introduceert Advanced Cluster Management for Kubernetes

30-04-2020 | door: Redactie

Red Hat introduceert Advanced Cluster Management for Kubernetes

Cloud-native applicaties die in containeromgevingen draaien, vragen om ander beheer dan virtuele omgevingen uit het verleden. Daarom introduceren we Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes. Deze nieuwe beheeroplossing helpt bedrijven om Red Hat OpenShift, het enterprise Kubernetes-platform, verder uit te breiden en te schalen.

Met Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes kunnen bedrijven hun Kubernetes-clusters consistent beheren in de hybride cloud - van Red Hat OpenShift dat on-premises wordt ingezet, bare metal, en op grote publieke cloudaanbieders tot native clusters op Amazon Web Services, Google Cloud Platform, IBM Cloud en Microsoft Azure. Dat biedt de zichtbaarheid, het beheer en de controle die organisaties nodig hebben om gemakkelijk te kunnen groeien en om containeromgevingen te kunnen beheren. Bovendien speelt Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes uitstekend in op de specifieke vraag van organisaties in hun applicatiemoderniseringsreis - of ze nu hun eerste gecontaineriseerde omgevingen opzetten of meer geavanceerde beheerfuncties nodig hebben om de implementatie van containers te versnellen.

Beheer voor het cloud-native tijdperk

In tegenstelling tot legacy beheertools, die ontworpen zijn om fysieke servers en virtuele machines te beheren, is Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes helemaal vanaf nul ontwikkeld voor het beheer van moderne containeromgevingen. De oplossing biedt organisaties de tools en uniforme zichtbaarheid die ze nodig hebben om de complexiteit van het beheer in het cloud-native tijdperk aan te pakken.

Al meer dan 1.700 klanten wereldwijd gebruiken Red Hat OpenShift. OpenShift-native beheer richt zich op het single-cluster applicatiemodel en biedt een uitstekend framework voor CI/CD, terwijl Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes applicaties vormgeeft voor multi-cluster implementatiemodellen met enterprise-functies, die zowel de snelle inzet van een applicatie als de veerkracht van een infrastructuur mogelijk maken. Gebruikers kunnen nieuwe clusters opzetten en het abonnements-framework gebruiken voor de continue levering van applicaties in hun omgeving.

Vereenvoudigd Kubernetes-beheer in de hybride cloud

Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes biedt de tools en mogelijkheden die nodig zijn om de moderne uitdagingen aan te gaan waarmee IT-organisaties te maken krijgen als ze in verschillende omgevingen werken, waaronder:

  • Uniform multi-cluster beheer: het werken met Kubernetes-clusters in hybride omgevingen kan complex zijn, omdat organisaties vaak te maken hebben met meerdere beheerconsoles, gebruikersinterfaces, logins etc. Vanwege de handmatige aanpak die vaak gebruikt wordt, kunnen makkelijk fouten optreden. Met Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes kunnen gebruikers vertrouwen op een enkele omgeving voor het creëren, updaten en verwijderen van clusters in hun hybride cloudimplementaties in fysieke, virtuele, private en publieke cloud-omgevingen. Bedrijven kunnen hun applicaties hierdoor makkelijk schalen, waarmee de beschikbaarheid van applicaties wordt vergroot en de kosten worden verlaagd.
  • Beleidsgebaseerde governance, risico's en compliance: stel centraal beleid in om automatisch de vereiste beveiligingscontroles te configureren. Gebruikers kunnen het compliance-beleid afdwingen bij elke nieuwe cluster en op schaal, zodat groei mogelijk is en het bedrijf conform de governance- of bedrijfsnormen kan werken.
  • Geavanceerd applicatie-lifecycle-beheer stelt organisaties in staat om open standaarden te gebruiken om applicatie-implementaties te automatiseren met behulp van plaatsingsbeleid dat is geïntegreerd in bestaande CI/CD-pijplijnen en governance-controles.

Beschikbaarheid

Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes is naar verwachting medio zomer 2020 beschikbaar. De technology preview staat voor mei gepland. Meer informatie vindt u hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud