Redactie - 01 mei 2020

Huawei schikt geschil met patentbedrijf

Huawei schikt geschil met patentbedrijf image

Huawei en InterDigital hebben een akkoord gesloten over hun patentdispuut. Daarbij schikken ze alle wederzijdse juridische vervolgingen. Dat meldt Reuters.

InterDigital is een bedrijf dat haar omzet voor 96 procent haalt uit royalties van patenten. Het beursgenoteerde bedrijf is echter geen klassieke 'patenttroll', maar ontwikkelt zelf technologie die het nadien in licentie geeft aan telecomspelers.

Onredelijke licentievoorwaarden

Maar voor patenten moet ook een prijs worden bepaald waar aanbieder en afnemer zich in kunnen vinden. Huawei en InterDigital konden hierover geen overeenstemming bereiken. In januari 2019 daagde Huawei het Amerikaanse bedrijf voor de rechtbank van Shenzhen omdat de licentievoorwaarden van InterDigital onredelijk waren.

Tegen december 2019 volgde een tegenrechtszaak in Engeland waarbij InterDigital Huawei beschuldigde van het onrechtmatig gebruik van vijf patenten rond industriestandaarden voor 3G, 4G en 5G. Gesprekken rond een licentiedeal waren daarbij weer stilgevallen.

Strijdbijl begraven

Nu hebben beide partijen de strijdbijl begraven. Er is een overeenkomst die tot 2023 loopt waarbij Huawei royalties betaalt voor bepaalde producten met 3G, 4G of 5G. De exacte voorwaarden en vergoedingen worden daarbij niet meegedeeld zegt Reuters. Wel worden de rechtszaken die de twee partijen aanspanden hiermee stopgezet.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!