Witold Kepinski - 01 mei 2020

Amazon gaat winst gebruiken om coronavirus te bestrijden

Amazon gaat winst gebruiken om coronavirus te bestrijden image

Amazon zag zijn omzet in het eerste kwartaal met 26 procent stijgen naar 75,4 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 2,5 miljard dollar, een daling van 29 procent.

De beurs strafte de beslissing van Amazon onmiddellijk af. Het aandeel verloor ongeveer 5 procent tijdens de electronische transacties na de sluiting van Wall Street. 'Als u aandeelhouder bent van Amazon, vraag ik u om te gaan zitten, want we hebben grote ambitie (om de coronacrisis aan te pakken)', had Bezos nog gezegd in het persbericht over de resultaten van het eerste kwartaal.

Het bedrijf kondigt dat de verwachte winst in het tweede kwartaal zal worden geïnvesteerd in de bestrijding van het coronaviruscrisis, inclusief voor uitgebreide tests van werknemers. Dat zou weleens kunnen leiden tot een verlies. Met de 4 miljard die het bedrijf in de lente hoopt te verdienen, wil het dus beschermingsmateriaal kopen, de depots en logistieke centra beter reinigen, afstandsregels afdwingen en naar eigen zeggen ook zijn minst verdienende werknemers beter betalen. Ook wil het testinfrastructuur voor het coronavirus ontwikkelen.

Amazon, dat marktleider in de VS is met zijn online winkel, wierf al 175.000 extra personeelsleden aan in zijn Amerikaanse depots om de toegenomen vraag het hoofd te bieden die het gevolg is van de quarantainemaatregelen. Het betaalt die categorie werknemers ook 2 dollar/pond/euro extra uit.

AWS cloud business

De AWS cloud divisie van Amazon behaalde een omzet van 10,22 miljard dollar. Dat is een groei van 33 procent op jaarbasis, net iets minder dan de 10,33 miljard dollar die analisten hadden verwacht.

AWS kondigde de opening aan van de regio's AWS Europe (Milaan) en AWS Africa (Kaapstad). AWS omvat nu 76 beschikbaarheidszones binnen 24 geografische regio's, met aangekondigde plannen voor nog eens negen beschikbaarheidszones en nog drie AWS-regio's in Indonesië, Japan en Spanje.

Lees alle details op de site van Amazon.

Door: Witold Kepinski ism Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!