Wouter Hoeffnagel - 01 mei 2020

Pocos Microsoft Teams Trunk voor online samenwerken en bellen

Pocos Microsoft Teams Trunk voor online samenwerken en bellen image

De Eindhovense aanbieder van connectiviteit, telefonie, mobiel en cloud Pocos introduceert Pocos Microsoft Teams Trunk. Deze dienst maakt het mogelijk om ook met andere mensen, buiten je eigen teamleden, via een client online samen te werken en te bellen binnen Microsoft Teams. De verbinding loopt via een gewoon telefoonnummer, maar zonder dat er een eigen telefoontoestel of bedrijfscentrale nodig is.

Thuiswerken is voor steeds meer organisaties en werknemers gemeengoed geworden door de coronacrisis. Daarbij maken zij volop gebruik van Microsoft Teams. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je binnen de Microsoft Teams-omgeving ook kunt bellen en gebeld worden op gewone telefoonnummers.

Phone System Direct Routing

Gebruikers van Microsoft 365 met een Enterprise of Business licentie kunnen gebruik maken van Microsoft Teams Direct Routing. Deze geeft toegang tot het openbare telefonienetwerk. Microsoft noemt deze functie Phone System Direct Routing. Alle telefoonnummers op een Pocos SIP-trunk kunnen worden gekoppeld aan een Teams-gebruiker. De Pocos Microsoft Teams Trunk is een speciale versie van de Pocos SIP-trunk, die de calls van en naar de Microsoft Phone System-omgeving ondersteunt.

Inkomende gesprekken voor een geconfigureerd telefoonnummer worden naar de Microsoft Phone System-omgeving gerouteerd. Het gesprek wordt door de trunk naar de juiste Microsoft tenant gerouteerd. De tenant-beheerder koppelt het nummer aan een gebruiker. De gebruiker krijgt de oproep in zijn Teams client. Elke gebruiker krijgt een eigen nummer en de Teams client werkt op pc, Mac, iPhone, iPad en Android-apparaten. Na toevoeging van de Phone System-licentie krijgt de Teams client voor uitgaande gesprekken een numeriek toetsenbord. Het Microsoft Phone System routeert calls automatisch naar de Pocos Microsoft Teams Trunk. Aan inkomende gesprekken zijn geen kosten verbonden. De belkosten voor uitgaande gesprekken worden op de gebruikelijke manier afgerekend.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!