Redactie - 04 mei 2020

LANCOM Systems en Alcatel-Lucent Enterprise werken samen

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems en het technologiebedrijf Alcatel-Lucent Enterprise zijn een technologisch partnerschap aangegaan. In het kader van deze samenwerking breidt Alcatel-Lucent zijn VoIP-PBX systemen uit met beveiligingscomponenten van LANCOM.

De door Alcatel-Lucent gecertificeerde Session Border Controller (SBC) in de LANCOM VoIP-VPN-routers zorgt voor een migratie van ISDN/analoge telefonie naar een IP-gebaseerd netwerk. Dit is vooral voor kleine en middelgrote bedrijven een ideale oplossing aldus de twee partners.

De VoIP VPN-routers van LANCOM met geïntegreerde SBC vullen de functionaliteit van de Alcatel-Lucent OXO Connect en OXO Connect Evolution PBX-systemen aan met extra beveiliging voor SIP trunk-conversies. Ze zorgen onder meer voor een veilige scheiding van externe en interne netwerken. Daarnaast maken ze een professioneel beheer en versleuteling van signaal- en spraakgegevens mogelijk.

De IPsec-VPN-functionaliteit, die standaard in de LANCOM routers is geïntegreerd, vormt de basis voor veilig onderhoud op afstand, licentie- en software-updates en verschaft toegang tot extra cloud-diensten. Medewerkers op afstand met Premium Deskphones zijn daardoor ook via VPN verbonden met dezelfde hoge mate van beveiliging.

Als een totaaloplossing voorziet het nieuwe serviceconcept van Alcatel-Lucent Enterprise in beveiligde diensten. Deze stellen medewerkers in staat om op een veilige manier thuis te werken en ondersteunen ondernemingen bij hun bedrijfscontinuïteit. Zo worden onder meer kantoortelefoons met één druk op de knop doorgeschakeld naar andere nummers of mobiele apparaten. Ook videoconferencing of het delen van schermen en documenten is mogelijk. Dit zorgt voor efficiëntere contacten met klanten, partners of thuiswerkende collega's. De optimale wisselwerking tussen de LANCOM VoIP-VPN-Router en de Alcatel-Lucent OXO Connect en OXO Connect Evolution PBX-systemen is door Alcatel-Lucent in uitgebreide tests bevestigd. De certificering betreft alle huidige VoIP-modellen uit de LANCOM 88x VoIP- en LANCOM 17xx VAx-serie.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!