Wouter Hoeffnagel - 04 mei 2020

Dataspecialist Finavista overgenomen door Cegeka

Cegeka neemt alle aandelen van consultancybureau Finavista over. Met deze overname versterkt de organisatie haar activiteiten op het gebied van applicaties en data intelligence.

Finavista is actief op het gebied van datamigratie, data governance, datakwaliteit en data-analyse en blijft onder de eigen naam opereren. Tot klanten horen verzekeraars en pensioenuitvoerders, maar ook ondernemingen in de logistiek, zorg en (semi)overheid. De organisatie is gevestigd in Utrecht en telt 35 werknemers. Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

Groeiende rol van data in performance

De overname van Finavista past in de strategie van Cegeka om in te spelen op de steeds grotere rol die data spelen in de performance van elke organisatie. Voor Finavista biedt de aansluiting bij Cegeka mogelijkheden voor verdere groei in dienstenontwikkeling en marktverbreding.

“De specifieke kennis van Finavista is een perfecte aanvulling op Cegeka’s kennis van IT en bedrijfsprocessen. Wij willen onze klanten optimaal gebruik laten maken van gegevens in hun bedrijf. Met Finavista kunnen we datagerelateerde diensten in-house aanbieden op het kwaliteitsniveau dat de klanten van ons gewend zijn. Zo begeleiden we ze nog beter in hun zoektocht om op basis van data op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen om hun doelstellingen te behalen”, zegt Karim Henkens, Managing Director Netherlands, DACH and Nordics van Cegeka.

Producten breder in de markt zetten

“Samen met Cegeka kunnen we nu invulling geven aan onze ambitie om de gespecialiseerde diensten en oplossingen van Finavista op het gebied van data-vraagstukken breder in de markt te zetten. Daarnaast biedt deze strategische aansluiting bij Cegeka ruimte om onze diensten verder te ontwikkelen ten behoeve van onze gezamenlijke klanten. We zijn dan ook zeer enthousiast over de kansen die de samenwerking biedt, ook omdat de culturen van beide bedrijven goed op elkaar aansluiten”, aldus Marcel Schenk, Managing Partner Finavista.

Finavista heeft zich in dit traject laten begeleiden door Deloitte, onder leiding van Ivo de Heus.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!