Wouter Hoeffnagel - 05 mei 2020

Class action-rechtszaak tegen Oracle wegens oneerlijke betalingen van vrouwen

Een rechtszaak tegen Oracle wegens oneerlijke betalingen aan vrouwen wordt een class action-rechtszaak. Ook andere vrouwelijke werknemers van het Amerikaanse bedrijf die van mening zijn een oneerlijke betaling te hebben gekregen vanwege hun geslacht, kunnen zich aansluiten bij de rechtszaak.

Het gaat om een rechtszaak die in 2017 is aangespannen door een drietal vrouwelijke medewerkers van Oracle. Zij stelden minder betaald te krijgen dan mannelijke collega's die dezelfde functie vervullen. Later sloten drie andere vrouwen zich aan bij deze rechtszaak, die stellen gemiddeld 13.000 dollar minder te ontvangen dan mannelijke collega's.

'Voldoende overeenkomsten'

Een rechter oordeelt nu dat de rechtszaak wordt uitgebreid naar class action-rechtszaak. De rechter stelt onder meer dat er voldoende statisch bewijs is voor de discriminatieclaims en de claims daarnaast voldoende overeenkomsten kennen om deze als één geheel te behandelen.

Oracle is in 2017 overigens ook aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Arbeid wegens het onderbetalen van zowel vrouwen als minderheden. In januari 2019 is deze rechtszaak uitgebreid, waarbij het ministerie stelde dat Oracle vrouwen en minderheden in totaal 400 miljoen dollar te weinig had betaald. Oracle klaagde op zijn beurt in november de Amerikaanse overheid aan en stelde dat de autoriteiten niet bevoegd zijn om contracten of salarissen van Oracle te blokkeren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!