Witold Kepinski - 06 mei 2020

Tech bedrijven optimaliseren met ontslagen en verplicht verlof

In de VS optimaliseren steeds meer tech bedrijven hun business. Zo is Nutanix van plan een kwart van zijn personeel voor twee weken met onbetaald verlof te sturen in verband met de onzekerheden die veroorzaakt zijn door het coronavirus.

Nutanix zal de werknemers vragen om tussen nu en eind juli een week vrij te nemen en tussen augustus en eind oktober. Nutanix heeft klanten verteld dat het verplichtig verlof voor een deel van zijn werknemers de dienstverlening en ondersteuning niet zullen verstoren. In het jaarverslag van Nutanix over 2019 stond dat het op 31 juli 2019 5.340 medewerkers had.

Cohesity heeft afscheid genomen van enkele tientallen werknemers hoewel het laatst een flinke kapitaalinjectie van 250 miljoen dollar kreeg.

VMware heeft ook een aantal kostenbeheersingswijzigingen doorgevoerd. In een interne memo staat dat het bedrijf een bedrijfsbrede salaris stop voor werknemers uitvoert, ook voor CEO Pat Gelsinger.

Airbnb heeft het ontslag bekendgemaakt van van 1.900 werknemers, ongeveer een kwart van de 7.500 werknemers wereldwijd. Dat blijkt uit een memo gepubliceerd op de website van de groep."We maken gezamenlijk de meest pijnlijke crisis van ons leven door", zei Brian Chesky, oprichter van het platform.

Ongeveer 30 miljoen hebben in de Verenigde Staten inmiddels werkloosheidsuitkering of bijstand aangevraagd.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!