Witold Kepinski - 07 mei 2020

Pride Capital Partners financiert buy and build strategie van Arcus IT

Pride Capital Partners financiert buy and build strategie van Arcus IT image

Managed service provider Arcus IT Group (“Arcus IT”) heeft een mezzaninelening aangetrokken van Pride Capital Partners ter co-financiering van haar acquisitiestrategie. Arcus IT, opgericht in 2016 door Rob Verbeek, is door meerdere overnames uitgegroeid tot een onderneming met > 100 werknemers en een sterke geografische spreiding in Nederland. Het hoofdkantoor van Arcus is gevestigd in Zwolle en daarnaast heeft de onderneming kantoren in Rotterdam en Oud Gastel.

Arcus IT is een leidende speler in de Nederlandse markt met > 1.000 klanten in meerdere focussectoren, zoals accountancy en gezondheidszorg, De focus ligt op klanten met 50-500 werkplekken waar een breed product- en dienstenportfolio wordt aangeboden, zoals bijvoorbeeld online werkplekke, Office 365, IT security, VoIP telefonie en online back-up oplossingen. Teneinde haar klanten efficiënt te kunnen bedienen heeft Arcus IT een eigen cloud platform ontwikkeld met eigen hosting technologie en performance management tooling, welke bijdraagt tot een groeiend recurring en schaalbaar business model.

Sinds de oprichting heeft Arcus IT reeds 6 strategische overnames succesvol afgerond en werkt de onderneming aan verdere groei door het toevoegen van nieuwe ondernemingen aan de groep. In de acquisitiestrategie ligt focus op ondernemingen die in een specifieke vertical actief zijn of die waarde kunnen toevoegen door middel van geografische expansie, zodat Arcus IT een landelijke dekking kan realiseren. Pride Capital Partners ondersteunt Arcus IT in de doelstelling om dit jaar nog meer add-on acquisities te realiseren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!