Red Hat onderzoek: OpenShift virtualisatie brengt vm’s en cloud-native apps bij elkaar

08-05-2020 | door: Redactie

Red Hat onderzoek: OpenShift virtualisatie brengt vm’s en cloud-native apps bij elkaar

Uit onderzoek van Red Hat blijkt dat meer dan 55 procent van de respondenten verwacht in 2020 meer gebruik te zullen maken van gecontaineriseerde applicaties. Ondanks dat cloud-native applicaties de toekomst van bedrijfsinnovatie vertegenwoordigen, zijn veel kritische productieapplicaties nog steeds gebaseerd op traditionele virtuele machines (vm's). Red Hat wil deze traditionele workloads integreren met cloud-native applicaties door middel van OpenShift virtualisatie, een nieuwe functie van Red Hat OpenShift, die voortkomt uit het KubeVirt-community-project.

Met OpenShift-virtualisatie kunnen IT-organisaties standaard vm-gebaseerde workloads naar Kubernetes halen. Hiermee verdwijnen de workflow- en ontwikkelsilo’s, waarin traditionele en cloud-native applicatie-stacks zich normaliter bevinden. Dit maakt het eenvoudiger om bestaande applicaties en diensten te migreren en te moderniseren.

Open, schaalbare modernisering

Het moderniseren van traditionele applicaties is vaak onderdeel van digitale transformatie en heeft als doel te profiteren van cloud-native voordelen zoals Linux-containers, microservices en Kubernetes. Deze inspanningen kunnen echter veel tijd kosten, vooral als ontwikkelaars en operationele teams twee verschillende technologiesilo’s onderhouden. OpenShift-virtualisatie stelt organisaties in staat om hun DevOps-activiteiten effectiever te implementeren, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de kosten worden verlaagd, terwijl er verder applicatie-innovatie kan plaatsvinden.

Ontwikkelaars krijgen met OpenShift-virtualisatie toegang tot tal van verbeteringen, waaronder:

- Een consistente ontwikkelervaring voor virtuele machines, containers en serverloze functies, terwijl bedrijfskritische applicaties groeien en een mix van deze technologieën bevatten. Alle componenten van de enterprise applicatie-stack, zowel de traditionele als de nieuwe, kunnen direct worden beheerd via Red Hat OpenShift.

- De mogelijkheid om virtuele machines te moderniseren, afhankelijk van de noodzaak. Virtuele machines kunnen worden gemigreerd naar OpenShift, zonder dat ze volledig moeten worden gecontaineriseerd.

- Volledige ondersteuning van Windows VM’S op oudere versies van Windows tot 2008 met de mogelijkheid om deze te zijner tijd te refactoren naar Windows-containers en Windows Server 2019, of deze puur als vm's te blijven gebruiken.

Ook IT-operations teams kunnen van OpenShift-virtualisatie profiteren, dankzij:

- Modern, consistent en vereenvoudigd beheer door teams te verenigen op een enkel, volledig open, productieklaar platform dat alle applicaties van een organisatie omvat.

- Ondersteuning voor stateful applicaties die traditionele opslag en on-premise middelen vereisen, waardoor het gemakkelijker wordt om budgetten en middelen in te zetten voor verdere innovatie.

- Een verstandige opmaat naar de volgende generatie IT-vaardigheden en operationele modellen met een enkel, verenigd platform om kennis en kunde rond Kubernetes, serverless en service mesh op te bouwen

Open Source

Red Hat OpenShift en alle functies van het platform, inclusief OpenShift-virtualisatie, zijn volledig gebaseerd op opensourceprojecten, waaronder het Kubernetes project, KubeVirt, Istio, Metal3 en meer. Red Hat blijft een voortrekkersrol vervullen in de cloud-native community’s van het Kubernetes-ecosysteem, als tweede toonaangevende corporate contributor aan het Kubernetes-project zelf (na enige projectoprichter Google) en als aanjager van belangrijke functies als rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC), Custom Resource Definitions (CRD's), Operators, StatefulSets en etcd.

Red Hat OpenShift-virtualisatie is vanaf nu beschikbaar als technology preview. De algemene beschikbaarheid staat gepland voor later in 2020.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud