Wouter Hoeffnagel - 07 mei 2020

KPN en XS4ALL verhogen prijzen

Zowel KPN als dochteronderneming XS4ALL verhogen hun prijzen van hun abonnementen voor consumenten. Het gaat om zowel internet- als telecomabonnementen. De prijsverhogingen zijn nodig met het oog op inflatie, stellen de providers.

KPN spreekt van een inflatiecorrectie van 2,6% die wordt doorgevoerd op alle internetabonnementen, met uitzondering van de Hussel abonnementen. Ook verhoogt het bedrijf de abonnementsprijzen van Vast Bellen (PSTN) en Digitenne (only) met 1 euro per maand. De abonnementskosten voor Belbudget blijven gelijk.

Voor Vast Bellen gaan de wijzigingen per 1 augustus in, terwijl de overige wijzigingen per 1 juli ingaan. Het tarief van de extra dienst “Vast Telefoonnummer” dat bij het 2017 internetabonnement leverbaar is wordt 1 euro duurder.

De beltarieven bij KPN stijgen met 1 eurocent. Zowel het starttarief als de gesprekskosten gaan van 14 eurocent naar 15 eurocent. Het BelVrij PSTN-abonnement gaat van 15 eurocent naar 16 eurocent voor bellen buiten de bundel. De gesprekstarieven voor BelBasis blijven gelijk. Meer informatie is hier beschikbaar.

XS4ALL

Dochter XS4ALL verhoogt eveneens zijn prijzen. Alle internetabonnementen worden per 1 juli 2020 1 euro duurder. Net als KPN wijt XS4ALL de prijsstijging aan inflatie.

Ook bij XS4ALL gaan de beltarieven op de schop. Voor Bellen Basis worden zowel het starttarief binnen Nederland als het starttarief buiten de EU verhoogd van 14 eurocent naar 15 eurocent per gesprek. Het gesprekstarief naar mobiel en vast binnen Nederland stijgt van 14 eurocent naar 15 eurocent per minuut. Voor Bellen Onbeperkt Benelux en Bellen Onbeperkt Buitenland wordt het starttarief buiten de EU verhoogd van 14 eurocent naar 15 eurocent. Meer informatie is hier te vinden.

Zenderwijziging

Beide providers wijzigen ook hun zenderaanbod. Meer informatie over het nieuwe zenderaanbod van KPN is hier beschikbaar. U kunt hier meer lezen over het nieuwe zenderaanbod van XS4ALL.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!