Redactie - 07 mei 2020

Samsung-topman wil eigendom van Samsung niet overdragen aan kinderen

Samsung-topman wil eigendom van Samsung niet overdragen aan kinderen image

Jay Y. Lee, de volgende eigenaar van Samsung, is niet van plan het eigendom van het Zuid-Koreaanse techbedrijf over te dragen aan zijn kinderen. Veel problemen waar Samsung momenteel mee kampt, komen volgens de topman voort uit pogingen hem de leiding te geven over het bedrijf.

Dit meldt Reuters. Erfopvolging is in Zuid-Korea niet toegestaan. Om Samsung van vader op zoon over te dragen zijn dan ook ingewikkelde constructies nodig, die mogelijk niet altijd legaal zijn. Zo is Lee eerder aangeklaagd wegens omkoping. Hij zou een vriend van de voormalige Zuid-Koreaanse president Park hebben omgekocht om een deal doorgang te laten vinden.

Mogelijk hogere straf

Het is voor het eerst sinds in vijf jaar dat Lee met een publieke verklaring naar buiten treedt. De verklaring volgt op een eerdere tegenslag voor Lee. De topman van Samsung kreeg eerder een celstraf van vijf jaar opgelegd, die later door de rechter is verlaagd. De topman kwam hierdoor in 2018 weer op vrije voeten. In augustus maakte het Zuid-Koreaanse hooggerechtshof deze uitspraak ongedaan. Lee loopt hierdoor het risico opnieuw de cel in te moeten.

Lee biedt zijn excuses aan voor de controversiële opvolgingsplannen binnen Samsung. Ook gaat hij door het stof voor het gedrag van sommige managers van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Zo zijn managers eerder betrapt op het saboteren van activiteiten van vakbonden. Lee belooft arbeidsrechten bij de techgigant te garanderen.

Ook geeft Lee aan het eigendom over Samsung niet te willen overdragen aan zijn kinderen om herhaling te voorkomen. "Ik ben niet van plan over te dragen aan mijn kinderen. Dit is iets waar ik lang over heb nagedacht, maar ik ben terughoudend geweest om dit in het openlijk delen", aldus de topman.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!