Hoe kunnen IT-teams thuiswerken in coronacrisis ondersteunen?
13-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Hoe kunnen IT-teams thuiswerken in coronacrisis ondersteunen?

De huidige COVID-19 uitbraak zet zorgsystemen wereldwijd onder druk. Veel landen zetten in op 'flatten the curve'. Het aantal nieuwe besmettingen wordt hierbij geremd om ruimte te scheppen voor de behandeling van zieken, zonder ziekenhuizen te overbelasten. Er zijn geluiden dat indien honderden nieuwe patiënten tegelijk bij een ziekenhuis arriveren terwijl hier slechts een beperkt aantal isolatiekamers beschikbaar zijn, ziekenhuis triage moeten uitvoeren. Zij moeten hierbij uitzonderlijke beslissingen nemen over wie wel en niet behandeld wordt, afhankelijk van de ernst van hun besmetting en overlevingskansen.

De IT-systemen in veel organisaties staan op dezelfde manier onder druk. Hoewel thuiswerken al zeker een decennium een veelvoorkomende optie is, is het ongebruikelijk hoeveel mensen nu thuiswerken. Veel IT-managers zijn voorbereid om een klein percentage (doorgaans 10%) van de werknemers te laten thuiswerken voor een periode van enkele weken of maanden. De IT-afdeling in de meeste organisaties staat dan ook onder druk op vergelijkbare wijze met het zorgsysteem.

In een blogpost gaat Keren Emil van eG Innovations in op wat IT-teams kunnen doen om werknemers te ondersteunen bij thuiswerken. Lees verder in de Engelstalige blogpost.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility