Acer en R8G e-Sports-simraceteam werken samen
09-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Acer en R8G e-Sports-simraceteam werken samen

Acer gaat een samenwerkingsverband aan met het R8G e-Sports-simraceteam, dat onlangs werd gelanceerd door Formule 1-coureur Romain Grosjean. Als onderdeel van de overeenkomst wordt Acer officieel partner met haar gamingmerk Predator.

De simrace-stoeltjes van het R8G e-Sports-team worden aangedreven door de Predator Orion 5000 pc's, Predator-gamemonitoren en gadgets. In ruil daarvoor krijgt Acer exclusieve toegang tot de content, coureurs en live-ervaringen en mag het reclame maken op diverse teamauto's van het R8G e-Sports-simraceteam. Romain Grosjean maakt zijn debuut in het simracen tijdens de BMW SIM 120 Cup, aanstaande zondag 10 mei 2020.

'Coureurs opleiden'

"Het lanceren van mijn simraceteam is een moment om trots op te zijn, omdat ik een passie heb voor autosport, innovatie en graag nieuwe uitdagingen aanga", aldus Romain Grosjean. "Het belangrijkste doel van het R8G-simraceteam is om coureurs te op te leiden die de potentie hebben om echt te gaan racen, wat natuurlijk een enerverend vooruitzicht is. We zijn er trots op dat we met Predator de allerbeste game-uitrusting aan boord hebben om zo de allerbeste te worden in simracen, terwijl we intussen de kloof dichten tussen de virtuele en de echte racewereld."

Gezien de explosieve groei van de e-sportwereld en dan met name op het gebied van simracen, volgen in 2020 naar verwachting ruim 850 miljoen mensen de simrace-evenementen. Het R8G e-Sports-simraceteam neemt deel aan grote simrace-evenementen, zoals de 24 uur van Le Mans.

acer-R8G-esim-2020-2.png

'Contact leggen met nieuw publiek'

"We hebben ervoor gekozen om de simracewereld binnen te stappen, zodat we in contact kunnen komen met een nieuw publiek, zowel uit de virtuele als de echte racewereld", aldus Hajo Blingen, Vice President Marketing, Acer Europe. "Virtueel racen staat voor een zeer emotionele merkbeleving en helpt ons onze fascinatie voor gametechnologie kenbaar te maken aan een nieuwe, steeds groter wordende doelgroep van eSports-fans. We zijn enthousiast dat we Romain Grosjean kunnen ondersteunen bij het bouwen aan een simraceteam van wereldklasse."

Acer's onlangs vernieuwde Predator Orion 5000 is een desktop voorzien van een Intel Core i9-9900K processor van de 9e generatie met een Z390-chipset, NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU, 2.5 gigabit Ethernet van Dragon en een alles-in-een CPU-waterkoeler. Het volledige Predator-assortiment is nu verkrijgbaar in de Benelux.

Bekijk hier de nieuwste video en ontdek waar het R8G-team zich mee bezighoudt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

games, Hardware
Hardware