Nederlandse Axon wordt onderdeel van Waalse EVS Broadcast Equipment
10-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Nederlandse Axon wordt onderdeel van Waalse EVS Broadcast Equipment

Het Waalse bedrijf EVS Broadcast Equipment, aanbieder van livevideotechnologie en gespecialiseerd in uitzendingen en nieuwe mediaproducties, neemt het Nederlandse Axon over. De waarde van de transactie is vastgesteld op 10,5 miljoen euro, plus een earn-out tot maximaal 2,5 miljoen euro. De overname zal worden betaald met contanten en schulden.

Axon, gevestigd in Gilze in Noord-Brabant, is gespecialiseerd in het leveren van betrouwbare en flexibele uitzend- en IP-infrastructuuroplossingen en heeft in 2019 voor 17,5 miljoen euro aan inkomsten gegenereerd. Met de overname versterkt EVS haar wereldwijde positie als aanbieder van de meest uitgebreide media-infrastructuuroplossingen.

Portfolio vergroten

EVS Broadcast Equipment heeft Axon overgenomen om het portfolio van liveproductie-oplossingen te vergroten. "We zijn erg enthousiast over de kansen die deze acquisitie ons en onze klanten de komende maanden en jaren zal bieden. Axons sterke reputatie en expertise op het gebied van uitzendingen, in combinatie met onze gedeelde klantgerichte filosofie, maken dit een perfecte fusie. Het stelt ons in staat om de meest uitgebreide media-infrastructuuroplossingen op de markt te leveren”, aldus Serge Van Herck, CEO van EVS.

Axon-topman Michiel Van Duijvendijk is positief over de overname: “Deze deal biedt een grote groeimogelijkheid voor beide bedrijven en brengt twee innovatieve en bewezen productportfolio's samen om een ??uniek end-to-end aanbod te vormen. We kijken ernaar uit om ons bij het EVS-team aan te sluiten en samen te werken om onze klanten alle tools te bieden die ze nodig hebben en die de reis naar IP-gebaseerde mediaproductie kracht bij zet.”

Integratie

Axon wordt de komende weken opgenomen in EVS en het productportfolio wordt geïntegreerd in het wereldwijde aanbod van EVS-oplossingen. Axon-teamleden worden overgenomen door EVS. EVS wil verder investeren in de technologie en marktkennis van Axon.

Peter Schut, Chief Technology Officer van Axon: “Onze fusie met EVS is een unieke combinatie binnen de branche. Zonder overlappende producten bereiken we een maximale synergie. Onze gevestigde reeks modulaire infrastructuur van Synapse heeft een bewezen staat van dienst in de meest veeleisende toepassingen. Het onlangs geïntroduceerde Neuron Platform, 's werelds eerste echte Network Attached Processor die is ontworpen voor realtime IP-workflows, is een perfecte aanvulling op het EVS-productassortiment. In combinatie met Cerebrum, ons populaire, krachtige en flexibele controlesysteem, voegt dit de overkoepelende controlelaag toe over de producten van beide bedrijven. Ik zie voor beide bedrijven een fantastische gedeelde toekomst.”

Terug naar nieuws overzicht