Redactie - 12 mei 2020

Lightbits Labs versnelt networkbased storage voor maximale prestaties

Lightbits Labs versnelt networkbased storage voor maximale prestaties image

Het in Tel Aviv gevestigde bedrijf Lightbits Labs specialiseert zich in het ontwikkelen van een netwerkstorage omgeving die qua performance zich kan meten met lokaal flashgeheugen. Deze high performance aanpak is een server agnostic NVME/TCP-oplossing, ze gedraagt zich voor de applicatie als lokale storage, maar is dus volledig netwerk georiënteerd. Eran Kirzner, de co-founder en CEO van Lightbits Labs claimt als bedrijfsmissie: “Het versnellen van networkbased storage voor enterprises. De snelheid van flashgeheugen is de benchmark”.

De aldus gecreëerde dataopslag kan via WAN benaderd worden en behoudt dankzij de optimalisatie in de protocollen en infrastructuur, de maximale performance die bij het geheugen past. De latency is een centraal focuspunt en helemaal geoptimaliseerd.

Tijdens de bijeenkomst was ook voorzitter van de board of directors Avigdor Willenz aanwezig. Hij heeft in het verleden een centrale rol gespeeld bij het opstarten en volwassen maken van bedrijven. Zijn visie en ondernemerschap heeft veel nieuwe initiatieven doen ontstaan en tot een succes gebracht. Hieronder vallen: Habana Labs dat recent door Intel ingepalmd is, Leaba Semiconductor opgekocht door Cisco en Anapurna Labs dat naar AWS gegaan is. Tenslotte is er nog Galileo Technology dat in het verleden al overgenomen was door Marvell. Een historie die aangeeft dat ook Lightbits Labs in goede handen is.

Lightbits Labs heeft een portfolio met drie kernelementen:

LightOS, een omgeving die een Linux-server storage omgeving realiseert op basis van een op Ethernet gebaseerde TCP-netwerk. LightOS realiseert op deze manier een op NVMe/TCP verbonden Linux NVMe-drive.

Ter ondersteuning is er de optionele LightField PCIe-accelerator kaart die zorgt voor de offloading van de CPU-belasting die nodig zijn voor de erasure codering en datareductie.

Super SSD is een cluster met 24 NVMe SSD-arrays dat verbonden wordt via twee 10 Gbps ethernetpoorten.

Dankzij dit concept kunnen de kosten voor storage met zo’n 50% dalen en is er naast een betere latency ook een efficiënter en duurzamer gebruik van SSD-storage. Giganten als Dell en Cisco zijn investeerders in het bedrijf dat claimt als enige deze oplossing in huis te hebben.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!