Redactie - 13 mei 2020

Deep Instinct: cyber security op het hoogste niveau

Deep Instinct: cyber security op het hoogste niveau image

Naast kostenbeheersing en flexibiliteit, is cybersecurity het thema dat veel CIO’s hoofdbrekens kost. Eén enkele geslaagde aanval op het IT-systeem, kan een bedrijf ten gronde richten en in elk geval heel veel geld kosten. Het is dan ook logisch dat het een onderwerp is waar veel ontwikkelaars van beveiligingen voor IT-systemen mee bezig zijn.

Het in Tel Aviv gevestigde Deep Instinct (met een hoofdkantoor in New York) claimt dat cybersecurity in het DNA van het bedrijf zit. Het Israëlische bedrijf zet kunstmatige intelligentie (AI) en deep learning in, om zijn claim dat ze als eerste een potentieel risico kunnen detecteren, waar te maken.

De oprichters van Deep Instinct, Guy Caspi, Nadav Maman en Eli David, kwamen tot deze stap omdat ze niet tevreden waren over de bestaande cybersecurityoplossingen en hun werkwijze. Zij wilde voor een nieuwe aanpak gaan, ’s werelds eerste cybersecurityoplossing op basis van deep learning. Het concept kiest daarmee een andere benadering, in plaats van zoeken naar een oplossing (patch) voor een aanval wordt gezocht naar mogelijkheden om een aanval te voorkomen. Daarvoor moet het systeem de aanvallers altijd te slim af zijn.

Om deep learning effectief te gebruiken en in te zetten, ontwikkelde het team een kunstmatig neuraal netwerkcluster (het brein), dat de technologie heeft om cyberaanvallen in slechts milliseconden te identificeren. Deze detectie gebeurt zeer efficiënt en met zeer hoge snelheid en een minimum aan fouten. Dus geen valse alarmmeldingen. Het neurale netwerk analyseert een bestand nog voordat er iets gebeurt en trekt binnen slechts 20 ms zijn conclusies.

De kern van het systeem is een database met meer dan 3 miljard files waarmee eigen mutaties gemaakt worden om het netwerk te trainen. Bekend is dat 99% van de malware bestaande componenten bevat. Het zijn meestal mutaties van reeds bekende varianten.

Organisaties die Deep Instinct's cybersecurityproducten hebben geïmplementeerd, weten niet eens dat ze het doelwit van een cyberaanval zijn! CTO en medeoprichter Nadav Maman: “Er gaat geen tijd verloren en er zijn geen dure werkonderbrekingen. Hoge kosten als gevolg van een incident behoren tot het verleden!”

Door: Hans Steeman

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!