Redactie - 12 mei 2020

Arista breidt Open Cloud Networking uit in samenwerking met Microsoft

Arista Networks, speler in software gebaseerde cloud networking oplossingen, breidt het aanbod uit met Arista switches voor SONiC (Software for Open Networking in the Cloud). Via een nieuwe Arista SAI (Switch Abstraction Interface) krijgen klanten de flexibiliteit om SONiC-software te installeren op Arista’s switchplatformen. Zo kunnen zij alle voordelen van open source software combineren met het Arista EOS voor netwerken met een hoge beschikbaarheid en prestaties.

Een nieuwe SAI-laag maakt het mogelijk SONiC te installeren op Arista switches, waardoor gebruikers de voordelen van het Arista switchontwerp en de platformdrivers ervaren in combinatie met SONiC. SONiC is het open source besturingssysteem dat op verschillende hardwareplatformen van leveranciers kan bestaan en is oorspronkelijk door Microsoft ontwikkeld voor het Azure cloudplatform.

Arista SAI biedt klanten de mogelijkheid te standaardiseren op open-source software voor consistentie binnen hun hele infrastructuur en daarbij te profiteren van alle voordelen die Arista’s platformen bieden. De Arista SAI combineert bewezen stabiele netwerksoftware met moderne streaming telemetrie, uitgebreide troubleshooting tools en Arista’s technische support voor geïntegreerde hard- en software.

Beschikbaarheid

Arista switches met SONiC-ondersteuning worden geleverd als een besturingssysteem in aanvulling op het standaard meegeleverde EOS. Klanten kunnen daardoor kiezen tussen Arista EOS en Arista SAI met SONiC. Tevens zijn Arista-platform met een SAI eenvoudig te migreren naar EOS, indien klanten willen doorgroeien naar de uitgebreidere EOS-software met meer netwerkrollen. Het open source SONiC-besturingssysteem is momenteel al beschikbaar voor een selecte groep klanten. In de tweede helft van 2020 wordt Arista’s SAI toegevoegd aan de 7050X en 7060X switchplatformen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!