Redactie - 16 mei 2020

Kaminario verschuift steeds verder richting cloud-services

De Israëlische onderneming Kaminario hebben we al vaker in de spotlights gehad. In eerste instantie manifesteerde men zich als een leverancier van all-flash array’s (AFA). Bedrijven konden de array’s als een managed service afnemen. Zoals tijdens de daaropvolgende berichten is gecommuniceerd, men is steeds verder van hardware af gaan staan en in plaats daarvan heeft software de aandacht gekregen. Partner Tech Data heeft het leveren van geschikte appliances overgenomen en Kaminario richt zich op de softwarekant van de service. Tijdens het recente bezoek in Tel Aviv is de strategie verder toegelicht, want hij is weer verder geoptimaliseerd. Alles draait nu om de cloud.

Ook dit keer was Dani Golan (de oprichter en CEO) de spreekbuis. Dani Golan: “De publieke cloud is steeds meer de eerste keuze bij ondernemers, 70% van de organisaties heeft die keuze al gemaakt. Maar hoewel publieke cloud de voorkeur heeft, is een hybride model nog steeds noodzakelijk. Specifieke data wil men toch in een eigen omgeving bewaren”. Om hybride cloud succesvol te maken is er wel een managementlaag nodig. Klanten willen agnostisch zijn voor de infrastructuur en toch een optimale snelheid en veiligheid zeker stellen. Na het virtualiseren van de datalayer, is het systeem vervolgens flexibel in de keuze van een publieke en private cloud. De is de snelste weg naar een korte time to market en een katalysator voor de digitale transformatie.

Als de Kaminario-aanpak geanalyseerd wordt valt op dat het creëren van een flexibel datacentrum om een aantal sleutelcomponenten draait, waarbij VisionOS als een datahypervisor fungeert. Met behulp van VisionOS worden een aantal dataservices ge-enabled voor elk type cloud-omgeving.

DataShrink zorgt, zoals de naam al doet vermoeden, voor compressie en de-duplicatie, DataProtect zorgt voor snapshots, RAID, replicatie en 256 AES-encryptie. DataManage zorgt voor de grafische interface (GUI), command line (CLI) en de rest API. Tenslotte zorgt DataConnect voor de integratie met tal van omgevingen waaronder vSphere, LogInsight, Microsoft VSS en uiteraard Kubernetes.

Een ander belangrijk component is Flex die de dataomgevingen realiseert voor applicaties in private en publieke cloud. De clusters kunnen flexibel tussen clouds uitgewisseld worden. Flex ondersteunt momenteel Amazon AWS, Google GCP en Microsoft Azure, waarbij de klant zelf de afspraak met de cloud-provider maakt.

De laatste sleutelcomponent is Clarity die acteert als de operationele console en alle data-omgevingen die gecreëerd worden optimaliseert. Dit werkt met behulp van kunstmatige intelligentie.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!