Microsoft investeert anderhalf miljard dollar in Italië

11-05-2020 | door: Witold Kepinski

Microsoft investeert anderhalf miljard dollar in Italië

Microsoft kondigt een vijfjarig investeringsplan van 1,5 miljard dollar aan in Italië, wat een belangrijke verbintenis betekent om lokale innovatie en groei te ondersteunen, inclusief de intentie om de eerste datacenterregio van Microsoft naar het land te brengen.

Het plan "Ambizione Italia #DigitalRestart" bouwt voort op het strategische initiatief "Ambizione Italia" dat in 2018 werd gelanceerd en zal nieuwe kansen creëren door mensen en organisaties mondiger te maken en economische groei te ondersteunen. Microsoft biedt toegang tot lokale cloudservices en breidt de samenwerking met Poste Italiane uit, programma's voor digitale vaardigheden en slim werken lanceren, de herstart van bedrijven versnellen door toegang te bieden tot AI Hubs en programma's voor het MKB, en het land ondersteunen door een Sustainability Alliance op te richten.

Azure

De investeringen van Microsoft in Italië beslaan een geschiedenis van meer dan 35 jaar met meer dan 10.000 partners en 350.000 professionals. Het plan markeert een belangrijke mijlpaal in de wereldwijde levering van enterprise-grade clouddiensten, in totaal 61 regio's aangekondigd, waarbij Microsoft Azure beschikbaar is in meer dan 140 landen.

Microsoft en Poste Italiane, het grootste servicedistributienetwerk in Italië, breiden hun samenwerking uit om innovatie te stimuleren onder ontwikkelaars, startups, ondernemingen en openbaar bestuur. De twee bedrijven zullen een gezamenlijk plan lanceren om een nieuw project voor digitale vaardigheden te ontwikkelen voor het personeel van Poste Italiane en een gezamenlijk initiatief voor vaardigheden in het land. Poste Italiane zal ook haar eigen digitale transformatie versnellen met de nieuwste Microsoft-oplossingen.

Datacenter

De nieuwe datacenterregio in Milaan biedt bedrijven toegang tot de zakelijke clouddiensten van Microsoft. Microsoft Azure is een steeds groter wordende set cloudservices die computers, netwerken, databases, analyses, AI en Internet of Things (IoT) -services biedt. Microsoft 365 is 's werelds productiviteitscloud die de allerbeste productiviteits-apps levert die zijn geïntegreerd via cloudservices en die worden geleverd als onderdeel van een open platform voor bedrijfsprocessen. Dynamics 365 en Power Platform zijn de volgende generatie intelligente bedrijfsapplicaties waarmee organisaties kunnen groeien, evolueren en transformeren om aan de behoeften van klanten te voldoen.

Cloud

Honderden klanten en partners in Italië zorgen al voor een bedrijfstransformatie met de clouddiensten van Microsoft, waaronder Barilla, CNH Industrial, Eni, Generali, Invitalia, Luxottica en Snam. Volgens gezamenlijk onderzoek uitgevoerd door Politecnico di Milano School of Management en Microsoft Italia, dat in Italië een datacenterregio van deze omvang opzet, kan tegen het einde van 2024 meer dan 10.000 banengerelateerde kansen en een geschatte 9 miljard dollar aan directe en indirecte zakelijke impact opleveren. Deze prognose omvat de bouw en exploitatie van datacenters en kansen voor bedrijven en het technologie-ecosysteem.

Eerder maakte Microsoft bekend flink te gaan investeren in Polen en Nieuw-Zeeland.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud