Fortinet omzet stijgt dankzij vraag naar security services
11-05-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fortinet omzet stijgt dankzij vraag naar security services

Fortinet zag zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn boekjaar met 22,1 procent stijgen tot 576,9 miljoen dollar. De nettowinst steeg van 58,8 miljoen dollar tot 104 miljoen dollar.

Fortinet wist sterk te groeien met zijn channel partners zoals managed services providers die gespecialiseerd zijn rond security en het MKB.

"Onze sterke prestaties in het eerste kwartaal zijn het resultaat van strategische interne investeringen die we hebben gedaan om toonaangevende producten en diensten te leveren, uit te breiden naar aangrenzende adresseerbare markten, ons wereldwijde verkoopteam te laten groeien en in het kanaal te investeren", aldus Ken Xie (foto), oprichter, voorzitter en ceo.

Xie vervolgt: “Fortinet is een belangrijke strategische partner voor onze klanten. Onze gepatenteerde FortiASIC security processing unit (SPU) kan 10 keer de VPN-doorvoercapaciteit leveren van vergelijkbare oplossingen van concurrenten om telewerkers te ondersteunen. Dit aanzienlijke concurrentievoordeel is een van de redenen waarom we denken dat we marktaandeel zullen blijven winnen in een periode van moeilijkere economische omstandigheden. Wij geloven dat onze door de industrie gevalideerde telewerker en ons veilige SD-WAN-aanbod, samen met ons SPU-gedreven FortiGates, Security Fabric-platform en hybride- en multi-cloud toepassingen."

Terug naar nieuws overzicht
Security