Redactie - 13 mei 2020

Infomat overgenomen door Kerridge Commercial Systems

Kerridge Commercial Systems (KCS), een leverancier in software, diensten en ondersteuning van oplossingen voor klanten in de groothandel, distributie, verhuur en installatie wereldwijd, heeft bekend gemaakt dat het Infomat heeft overgenomen.

Deze overname is een belangrijke strategische overname voor KCS in de Benelux en een positieve ontwikkeling voor Infomat. Infomat zal de bestaande softwareoplossingen blijven behouden en ondersteunen en de voordelen vanuit het KCS portfolio introduceren aan haar klanten om klanten nog beter te ondersteunen, aldus Ian Bendelow, CEO van Kerridge Commercial Systems: “Onze acquisitie van Infomat markeert een nieuwe en mooie fase voor beide bedrijven. Door Infomat in de KCS-groep te brengen, zal onze aanwezigheid in deze branche in de Benelux worden versterkt en verdiept. Deze eerste acquisitie in België brengt naast een uitbreiding van onze geografische markt ons ook een nieuwe taalkundige markt, met klanten in het Franstalige deel van België en enkele klanten in Frankrijk. Wij geloven dat onze uitgebreide reeks complementaire oplossingen ons in staat zal stellen om bestaande klanten van zowel KCS als Infomat op de lange termijn beter te bedienen en tegelijkertijd een zeer aantrekkelijk portfolio te bieden aan nieuwe klanten.”

Stephan Van Bulck, CEO Infomat, legt uit: “De aansluiting bij KCS betekent een belangrijke mijlpaal voor Infomat, zijn mensen en zijn klanten. We hebben een sterk technisch en business functioneel team van 46 IT-professionals die dankzij deze stap toegang hebben tot de kennis en expertise van een internationaal team van 1.100 collega’s en specialisten, en ideeën met hen kunnen uitwisselen.

Er waren erg veel zaken die me in Kerridge Commercial Systems hebben aangetrokken en de complementariteit tussen beide organisaties spreekt boekdelen: we hebben allebei onze focus op dezelfde markten van handels -en distributiebedrijven, net als wij beschikt KCS over een breed portfolio branche specifieke oplossingen die voor Infomat de deur kunnen openen naar andere sectoren. Tegelijkertijd kunnen we andere geografische markten betreden met de oplossingen van Infomat en tot slot, net zo belangrijk, worden we gedreven door dezelfde bedrijfswaarden naar onze medewerkers, klanten en partners toe. We sluiten ons dus niet zomaar aan bij een groot IT-bedrijf, maar bij een wereldwijde ERP-software organisatie die exact begrijpt wat wij doen.

We zullen verder blijven investeren in onze oplossingen en producten, onze brancheoplossingen verder verdiepen voor de ijzerwaren -en gereedschappenhandel, de elektrotechnische groothandels, de bedrijven in auto-onderdelen en accessoires, de HVAC-groothandels en groothandels met toegevoegde waarde in het algemeen. We krijgen nu de mogelijkheid om in een breed internationaal kader te opereren en onze oplossingen naar andere markten te brengen. Bovendien biedt het uitgebreidere productportfolio van KCS ons de mogelijkheid onze producten verder te verrijken met extra features en add-ons wat onze bestaande klanten enkel ten goede kan komen.”

Fred Loos, Managing Director KCS Benelux: "De overname van Infomat is voor beide bedrijven een mooie stap. Voor het team en de producten van Infomat betekent het dat zij onderdeel uitmaken van een internationaal succesvolle groep, met een focus op de handel-en distributiemarkt wereldwijd. Voor KCS is het een hele mooie aanvulling van onze kennis en ervaring in de handelsbranche, ons portfolio en klantenbestand in België. Wij kijken er naar uit om met elkaar te gaan werken."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!