Redactie - 13 mei 2020

Google Cloud en Splunk kondigen strategische samenwerking aan

Google Cloud en Splunk, leverancier van het Data-to-Everything platform, kondigen een nieuwe strategische samenwerking aan. Dit helpt organisaties om meer, en toepasbare, inzichten uit hun data te halen en maakt het mogelijk beslissingen sneller te maken met realtime inzicht in de gehele onderneming zo melden de twee partners.

Splunk Cloud is binnenkort beschikbaar op Google Cloud om klanten te helpen de waarde van hun data te benutten en meer flexibiliteit te bieden in het gebruik van het Data-to-Everything-platform van Splunk.

Bovendien zijn de twee bedrijven van plan Splunk Cloud nauw te integreren in Google Cloud en willen ze nieuwe native integraties lanceren met Google Cloud Security Command Center, Anthos en Stackdriver. Hiermee kunnen nieuwe en bestaande klanten cruciale data tussen applicaties delen en inzichten halen uit holistische datasets uit hun hybride, multi-cloudomgevingen.

Splunk Cloud biedt de mogelijkheden van het Data-to-Everything-platform van Splunk als Software-as-a-Service (SaaS), waardoor organisaties beslissingen kunnen nemen op basis van data en kunnen handelen op basis van inzichten uit hun data, zonder de noodzaak om extra infrastructuur te kopen, beheren of implementeren. Splunk Cloud op Google Cloud biedt klanten een weergave van één venster voor het onderzoeken, monitoren, analyseren en het handelen op basis van hun data met het vertrouwen dat de data is beveiligd in hun vertrouwde Google Cloud-infrastructuur. Splunk Cloud-klanten zullen verder profiteren van de technologische mogelijkheden van Google Cloud, waaronder kunstmatige intelligentie en machine learning, beveiliging, networking en data analytics.

"Splunk helpt bedrijven data beschikbaar te hebben voor al hun vragen, beslissingen en acties. Dit geldt voor zowel projecten op locatie als digitaal in de cloud, met een verbluffende snelheid en op enorme schaal," aldus Doug Merritt (foto), President en CEO van Splunk. "We hebben ervoor gekozen met Google Cloud samen te werken om de technologie, mogelijkheden en vertrouwde infrastructuur te kunnen leveren die bedrijven nodig hebben om alle soorten data met elkaar te verbinden. De samenwerking van Splunk met Google Cloud zal het mogelijk maken voor nog meer klanten om bijna onbeperkte datamogelijkheden te benutten op het gebied van IT, beveiliging en applicatieontwikkeling, terwijl ze wendbaar en kosteneffectief blijven."

"Data staat centraal in de digitale transformatie van elk bedrijf en we zijn trots samen met Splunk te werken om organisaties te helpen bij het bouwen van data-driven, cloud-native strategieën," zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "Bedrijven kunnen nu gebruik maken van de mogelijkheden van Splunk op het gebied van data-analyse voor IT, beveiliging, gebruikersgedrag en meer, op de vertrouwde en veilige infrastructuur van Google Cloud."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!