Aruba ClearPass Policy Manager integreert met Microsoft endpoint security

14-05-2020 | door: Witold Kepinski

Aruba ClearPass Policy Manager integreert met Microsoft endpoint security

Aruba, een Hewlett Packard Enterprise bedrijf, heeft de integratie aangekondigd van Aruba ClearPass Policy Manager met Microsoft endpoint security protection platforms. Dit biedt een betere cyberaanvalbeveiliging voor ondernemingen.

De integratie stelt ClearPass in staat om de toegang tot kritieke netwerkbronnen te beheren op basis van door Microsoft verstrekte informatie over eindpuntbeveiliging, waardoor het risico van aangetaste netwerkverbindingen wordt verkleind.

Als lid van de Microsoft Intelligent Security Association , een ecosysteem van onafhankelijke leveranciers van beveiligingssoftware die zich toeleggen op het bouwen van geïntegreerde oplossingen om beter te beschermen tegen cyberdreigingen, heeft Aruba de integratie, het testen en de verificatie van ClearPass Policy Manager met Microsoft Endpoint Manager, een verenigd, voltooid beheerplatform met Configuration Manager en Microsoft Intune. ClearPass Policy Manager is ook geïntegreerd met Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP), een uniform eindpuntbeveiligingsplatform dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het voorkomen, detecteren, onderzoeken en reageren op geavanceerde bedreigingen.

Aruba heeft ook samengewerkt met Microsoft om de efficiëntie en beveiliging van toegangscontrolecommunicatie te verbeteren door een gestandaardiseerde aanpak te ontwikkelen ter ondersteuning van meerdere authenticatiemethoden en identiteitstypen in één authenticatieverzoek. De oplossing maakt gebruik van het Tunneled EAP (TEAP) -protocol om zowel machine- als gebruikersidentiteiten te combineren in één verzoek.

"Bedrijven beschermen tegen aanvallen vereist een holistische benadering van beveiliging op basis van een open benadering van apparaat- en applicatiebeveiliging", zegt Michael Tennefoss, vice-president van Strategic Partnerships bij Aruba, een bedrijf van Hewlett Packard Enterprise. “Aruba's ClearPass biedt beleidsbeheer op netwerkinfrastructuur van elke leverancier, terwijl Microsoft Endpoint Manager veilig, geïntegreerd beheer van apparaten en applicaties vanaf elke bron biedt. ClearPass en Microsoft Endpoint Manager werken samen en richten zich op eindpuntbeveiliging voor een zeer breed scala aan IT-, IoT-, BYOD- en operationele technologie (OT) -apparaten en -toepassingen die worden gebruikt in verschillende verticale markten. ”

Moti Gindi, CVP, Microsoft Threat Protection zei: “Het combineren van netwerktoegangscontrole met eindpuntbeveiliging, zoals risico- of blootstellingsscores, levert synergiën op voor beide technologieën, waardoor bedrijven verzekerd zijn dat de juiste apparaten toegang hebben tot de juiste netwerkbronnen. Door deze integratie kunnen onze gezamenlijke klanten hun beveiligingsinfrastructuur vereenvoudigen en kunnen beide oplossingen een hoger beveiligingsniveau bieden. ”

ClearPass Policy Manager maakt gebruik van de context op apparaat niveau van Microsoft Endpoint Manager en Microsoft Defender ATP om beleidsregels op te stellen, te implementeren en af te dwingen voor toegang op netwerk- en applicatieniveau, inclusief gedistribueerde SD-WAN-locaties. ClearPass handhaaft een Zero Trust-omgeving waarin IT-, IoT- en OT-apparaten de toegang tot het netwerk wordt geblokkeerd totdat hun identiteit is geverifieerd. ClearPass biedt gedetailleerde beslissingen over toegangscontrole op basis van eindpuntbeveiliging en naleving van Microsoft Endpoint Manager en Microsoft Defender ATP.

Terug naar nieuws overzicht
Security