AWS kondigt de algemene beschikbaarheid van Amazon Kendra aan

15-05-2020 | door: Witold Kepinski

AWS kondigt de algemene beschikbaarheid van Amazon Kendra aan

Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazon Kendra, een zoekservice voor bedrijven, mogelijk gemaakt door machine learning.

Amazon Kendra gebruikt machine learning om organisaties in staat te stellen al hun interne gegevensbronnen te indexeren, die gegevens doorzoekbaar te maken en gebruikers in staat te stellen nauwkeurige antwoorden te krijgen op natuurlijke taalvragen.

Amazon Kendra gebruikt nauwkeurig afgestemde algoritmen voor machine learning om de context te begrijpen en de meest relevante resultaten te retourneren, of dat nu een nauwkeurig antwoord is of een heel document.

Bedrijven kunnen er bijvoorbeeld gebruik maken van Amazon Kendra om interne documenten te doorzoeken, verspreid over portals en wiki's. Onderzoeksorganisaties kunnen een doorzoekbaar archief van experimenten en aantekeningen maken, en contactcenters kunnen gebruiken Amazon Kendra om het juiste antwoord te vinden op vragen van klanten in de volledige bibliotheek met ondersteunende documentatie.

Amazon Kendra vereist geen expertise op het gebied van machine learning en kan volledig worden opgezet binnen de AWS Management Console.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud