Winst Sony keldert door coronacrisis
14-05-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Winst Sony keldert door coronacrisis

De winst van het Japanse technologieconcern Sony is in het voorbije kwartaal met driekwart gedaald ten opzichte van een jaar eerder. De coronapandemie raakte de divisies van de elektronicareus op verschillende manieren. Zo verstoorden fabriekssluitingen de productie van elektronica, kochten klanten minder gadgets door gedaald winkelbezoek en zaten lockdowns de opnames van nieuwe films voor de entertainmenttak dwars.

De opbrengsten daalden in het vierde kwartaal van Sony's gebroken boekjaar, dat loopt tot 31 maart, met 18 procent tot 1748 miljard yen (15 miljard euro). Daarop boekte het bedrijf een operationele winst van 35,5 miljard yen, bijna de helft minder dan een jaar eerder. Onder de streep hield het bedrijf 12,6 miljard yen over.

Naast dalende verkopen van elektronica als smartphones waren er ook lichtpuntjes voor Sony. Zo verkochten spelcomputers van PlayStation goed nu veel mensen noodgedwongen thuis moeten blijven.

Ook de verkoop van beeldsensoren voor bijvoorbeeld camera's draaide ondanks de crisis nog goed. Over het komende boekjaar durft Sony geen voorspellingen te doen, omdat de coronacrisis voor te veel onzekerheden zorgt.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Hardware