Cisco meldt minder omzet en winst

13-05-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco meldt minder omzet en winst

Cisco rapporteert de resultaten van het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar voor de periode eindigend op 25 april 2020. Cisco boekte een omzet van 12 miljard in het derde kwartaal, dat is een daling van 8 procent. De nettowinst daalde van 3 naar 2,8 miljard dollar.

"Tijdens deze buitengewone tijd was onze prioriteit het ondersteunen van onze werknemers, klanten, partners en gemeenschappen, terwijl we Cisco positioneerden voor de toekomst", aldus Chuck Robbins , voorzitter en CEO van Cisco.

"De pandemie heeft organisaties over de hele wereld ertoe aangezet om hun activiteiten te digitaliseren en externe arbeidskrachten sneller en op grotere schaal dan ooit tevoren te ondersteunen. We blijven gefocust op het bieden van de technologie en oplossingen die onze klanten nodig hebben om hun digitale organisaties te versnellen", adus Robbins.

"Als we naar het kwartaal kijken, weerspiegelde het zeer de reis van de pandemie", zei ceo Chuck Robbins tegen investeerders. “In maart presteerden we beter dan onze verwachtingen, aangezien bedrijven zich richtten op het opbouwen van veerkracht in hun IT-omgevingen. Toen begonnen we in april een vertraging in het hele bedrijf te zien, omdat landen over de hele wereld werden opgesloten.”

Security en IoT in trek

Door de coronacrisis daalde de verkoop van switching, routing en infrastructuur mede veroorzaakt door supply chain problemen. Wel waren security en IoT toepassingen in trek. Verder ook AppDynamics en de Webex collaboration oplossingen die veel nieuwe klanten nu tijdelijk gratis kunnen uitproberen.

Software abonnementen

Verder goed nieuws was de 9 procent groei in software abonnementen die nu 74 procent van alle software inkomsten uitmaken. Cisco verwacht dat zijn 5G, WiFi 5, 400G Ethernet toepassingen in trek zijn zodra de pandemie is afgenomen.

Lees meer hier.

 

Terug naar nieuws overzicht
Security