Witold Kepinski - 14 mei 2020

VMware versterkt security aanbod met Octarine en Next-Gen SOC Alliance

VMware versterkt security aanbod met Octarine en Next-Gen SOC Alliance image

VMware, speler in enterprise software heeft tijdens zijn jaarlijkse cybersecurity-conferentie Connect 2020, twee aankondigingen gedaan. Ten eerste heeft VMware het voornemen om Octarine over te nemen, wiens  security-platform voor Kubernetes-applicaties helpt bij het vereenvoudigen van DevSecOps en het intrinsiek beveiligen van cloud native-omgevingen, vanaf de ontwikkeling tot en met de runtime. Ten tweede is de oprichting van een Next-Gen SOC Alliance aangekondigd samen met Splunk, IBM Security, Google Cloud’s Chronicle, Exabeam en Sumo Logic. Deze alliantie biedt SOC teams inzicht en preventie-, detectie- en responsmogelijkheden voor de VMware fabric.

“Met de acquisitie van Octarine kunnen we de VMware intrinsic security-strategie verder uitbreiden naar container- en Kubernetes-omgevingen door het toevoegen van de Octarine-technologie in de VMware Carbon Black Cloud”, zegt Patrick Morley, general manager en senior vice president Security Business Unit van VMware. “Gecombineerd met de native integratie met Tanzu, vSphere, NSX en VMware Cloud Foundation, zorgt dit voor een unieke en aansprekende oplossing om workloads intrinsiek te beveiligen. En met de toevoeging van onze AppDefense-mogelijkheden in het platform kunnen we de de beveiliging van workloads fundamenteel transformeren.”

“De Next-Gen SOC Alliance brengt een kritische massa aan XDR-context en -mogelijkheden naar SOC’s op een volledig intrinsieke manier - een die uniek past op de VMware fabric”, zegt Tom Barsi, Vice President of Alliances voor VMware Carbon Black. “Samen met vooraanstaande SIEM/SOAR-spelers in de markt zetten we een sterke visie neer voor het moderne SOC en zorgen voor optimaal inzicht en remediation-mogelijkheden voor endpoints, netwerken, workloads en containers.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!