Commvault boekt minder omzet door impact coronavirus pandemie

Sanjay Mirchandani, CEO Commvault

14-05-2020 | door: Witold Kepinski

Commvault boekt minder omzet door impact coronavirus pandemie

Commvault Systems, specialist in backup en data management toepassingen, maakt de financiële resultaten bekend voor het vierde kwartaal en het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart 2020. In het vierde kwartaal daalde de omzet met 9 procent tot 164,7 miljoen dollar. Dit werd mede veroorzaakt door de coronacrisis.

De nettowinst steeg naar 8,9 miljoen dollar, dat is inclusief de opname van ongeveer 10 miljoen dollar aan belastingvoordelen in verband met netto operationele verliezen die het kan terugnemen als gevolg van de Amerikaanse CARES-wet.

Over het hele boekjaar daalde de omzet met 6 procent naar 670,9 miljoen dollar. Het nettoverlies bedraagt 5,6 miljoen dollar, vorij gaar werd nog een winst van 3,6 miljoen dollar geboekt.

"We blijven gefocust op het beschermen van onze werknemers terwijl we klanten ondersteunen in deze uitdagende tijden", aldus Commvault president en CEO Sanjay Mirchandani (foto). “De kwartaalresultaten zijn beïnvloed door de pandemie. We hebben echter vertrouwen in de kansen op lange termijn voor het bedrijf, onze strategie en ons herstel van winstgevende groei. Onze producten zijn bedrijfskritisch; ons klantenbestand voor grote ondernemingen blijft sterk; en onze medewerkers zijn veerkrachtig. Dit alles, in combinatie met onze financiële stabiliteit, zal ons in staat stellen deze uitdagingen het hoofd te bieden en door te gaan met het leveren van toonaangevende oplossingen aan onze klanten."

Over de vooruitzichten rond het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021, waarbij een omzet van 150 tot 150 miljoen dollar wordt verwacht, meldt cfo Brian Carolan: "Gezien de onzekerheid en de beperkte zichtbaarheid die verband houden met Covid-19, worden we gemeten met onze vooruitzichten. Op dit moment is het eenvoudigweg niet mogelijk om te voorspellen wanneer we mogelijk terugkeren naar een meer normaal bedrijf Dit gezegd hebbende, hebben we verschillende factoren die onderliggende ondersteuning bieden voor de bestaande inkomstenbasis. Zo is meer dan 70% van onze inkomsten terugkerend van aard. Ongeveer tweederde van de verkoop van nieuwe software gaat naar bestaande klanten en abonnementsverlengingen vertegenwoordigen een groeiend en voorspelbaarder onderdeel van onze verkoopbeweging."

 

Terug naar nieuws overzicht
Software