Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2020

Fujitsu maakt intellectuele eigendomsrechten vrij beschikbaar voor bestrijding COVID-19

Fujitsu maakt intellectuele eigendomsrechten vrij beschikbaar voor bestrijding COVID-19 image

Om de sociale en economische gevolgen van de coronapandemie te verzachten ondertekent Fujitsu de Open Covid Pledge. Het initiatief is gericht op activiteiten die het beëindigen van de wereldwijde verspreiding van de ziekte bevordert. En geeft vrije toegang tot de intellectuele eigendomsrechten van deelnemende partijen.

Door zich te verbinden aan de van oorsprong Amerikaanse Open Covid Pledge, verklaart het Japanse ICT-bedrijf dat het zijn patenten, gebruiksmodellen of ontwerpen voor individuen of entiteiten gedurende een bepaalde periode niet zal doen gelden. Ook vraagt het geen vergoeding voor dergelijke activiteiten. Fujitsu doet ook mee aan de ‘Open Covid-19 verklaring’, een soortgelijk initiatief in Japan.

Door deze toezeggingen draagt Fujitsu bij aan het tegengaan van de verspreiding van de coronapandemie. Het Japanse ICT-bedrijf geeft gratis toegang tot ongeveer 40.000 patenten, gebruiksmodellen en ontwerppatenten (inclusief lopende aanvragen) met betrekking tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en patiëntenzorg. Het initiatief bevordert de samenwerking tussen bedrijven en onderzoeksinstellingen in verschillende bedrijfstakken over de hele wereld en mensgerichte innovatie.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!