Intel lanceert nieuwe Core vPro processors

15-05-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Intel lanceert nieuwe Core vPro processors

Intel introduceert zijn nieuwe 10th Gen Intel Core vPro processors. Deze zijn ontwikkeld voor de nieuwe generatie innovatie in business-computing voor werknemers die steeds meer op afstand werken zo meldt Intel.

De nieuwe processors voor mobiele devices en desktop-pc’s voorzien in verbeterde productiviteit, connectiviteit, securityfeatures en beheer op afstand, aldus Intel. Zo helpen ze IT-afdelingen de ervaringen te bieden waarmee werknemers verbonden blijven, productiever zijn, veiliger kunnen werken en kunnen werken met minimale onderbrekingen. “Het Intel vPro-platform – ontwikkeld voor zakelijk gebruik – is een uitgebreide pc-basis voor performance, op hardware gebaseerde security, beheer en stabiliteit. Met onze nieuwe 10th Gen Intel Core vPro-processors hebben we die solide pc-basis versterkt, om enerzijds de uitdagingen van vandaag aan te gaan, anderzijds die van toekomstige werkomgevingen in de pc-lifecycle.” - Stephanie Hallford, Intel vice president van de Client Computing Group en general manager van Business Client Platforms.

De Intel vPro-processors bieden verder geïntegreerde wifi 6 (Gig+)-connectiviteit (wifi technologie dat oa geschikt is voor videovergaderingen) en de nodige performance en beheertechnologieën, waarmee IT-afdelingen en gebruikers nieuwe uitdagingen kunnen tackelen. Al deze voordelen zijn te realiseren in verschillende vormen: van krachtige, moderne devices op basis van het Project Athena-innovatieprogramma van Intel tot hoogwaardig desktopdesign aldus Intel.

IoT

Voor internet of things-developers (IoT) bieden de 10th Gen Intel Core vPro-processors en Intel Xeon W-1200E-series op basis van het Intel vPro-platform business-class performance, beheer op afstand en meer – ideaal voor toepassingen in de retail, het bankwezen, de horeca, het onderwijs, de gezondheidszorg, manufacturing en meer. Intel Hardware Shield biedt ingebouwde, met hardware uitgebreide securityfeatures die cyberaanvallen helpen voorkomen. Daar komen nu geavanceerde threat detection en uitgebreide beschermingsfeatures onder het besturingssysteem bij, die helpen de voor het systeemgeheugen kritische resources veilig te stellen. Intel Trusted Supply Chain helpt de traceerbaarheid en authenticiteit van pc-componenten te realiseren, wat voor meer gemoedsrust zorgt. Intel Active Management Technology en Intel Endpoint Management Assistance kunnen bedrijven helpen tijd en geld te besparen op het gebied van deskside-support, pc-onderhoud en downtime voor werknemers met beheer op afstand van devices, zowel on-premise als in de cloud.

Pc’s met de nieuwe 10th Gen Intel Core vPro-processors voor mobiel en desktop zijn naar verwachting de komende maanden verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware