Tech startup Honeypot ontwikkelt Netflix variant voor Developers

15-05-2020 | door: Witold Kepinski

Tech startup Honeypot ontwikkelt Netflix variant voor Developers

Honeypot, een startup die in april 2019 door New Work SE werd overgekocht, lanceert een eigen media- en communityplatform: ‘.cult’. .cult doorbreekt de mysterie binnen de software development wereld en publiceert ‘Untold developer stories’.

De auteurs uit het honeypot-netwerk behandelen onder andere carrièregerichte onderwerpen, de video documentaires gaan over het tot stand komen van open source code, en de podcasts over de geestelijke gezondheid en het imposter syndrome onder software developers.

CEO en mede-oprichter van Honeypot, Emma Tracey zegt ‘’Er zijn talrijke media voor technische en harde feiten, maar weinig kwalitatieve inhoud die reageert op de technische community, de verhalen achter technische revoluties, de cultuur en de levensstijl,maar ook de alledaagse problemen en uitdagingen voor programmeurs. Met .cult willen we precies dat bieden: een plek voor ontwikkelaars en hun verhalen.’’

Voor de lancering zijn 50 artikelen en 13 documentaires beschikbaar gemaakt van influencers zoals Emma Bastian, Yan Cui en Tomasz Lakomy. Daarnaast staan er op het platform mini-documentaires waarbij onder andere Lydia Hallie haar leven als software developer bloot geeft.

Door een plek te geven aan software developers waar ook meer over hun persoonlijke kant besproken kan worden, ontstaat een community. Deze community is de fundering van het succes van Honeypot in Nederland, Duitsland en Oostenrijk zo meldt de startup.

Terug naar nieuws overzicht
Software