Microsoft koopt Metaswitch Networks en versterkt positie in telco markt

15-05-2020 | door: Witold Kepinski

Microsoft koopt Metaswitch Networks en versterkt positie in telco markt

Microsoft kondigt definitieve overeenkomst aan voor de overname van Metaswitch Networks, waarmee de aanpak wordt uitgebreid om operators en partners met leveranciers van netwerkapparatuur in staat te stellen de belofte van 5G waar te maken. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Metaswitch Networks is leverancier van gevirtualiseerde netwerksoftware en spraak-, data- en communicatieoplossingen voor operators. "De convergentie van cloud- en communicatienetwerken biedt Microsoft een unieke kans om operators wereldwijd te bedienen via voortdurende investeringen in Azure, waardoor onze hyperscale cloudinfrastructuur extra diepte krijgt met de gespecialiseerde software die nodig is om gevirtualiseerde communicatiefuncties, applicaties en netwerken uit te voeren", aldus Microsoft.

"Deze aankondiging bouwt voort op onze recente acquisitie van Affirmed Networks, die werd afgesloten op 23 april 2020. Metaswitch's complementaire portfolio van ultra-high-performance, cloud-native communicatiesoftware zal ons aanbod voor de telecommunicatie-industrie uitbreiden. Microsoft is van plan het talent en de technologie van deze twee organisaties te benutten en het Azure-platform uit te breiden om deze mogelijkheden zowel op schaal te implementeren als te vergroten op een manier die veilig, efficiënt en een duurzaam ecosysteem is. Nu de branche overgaat op 5G, krijgen operators de kans om de virtualisatie van hun kernnetwerken te bevorderen en verder te gaan op weg naar een steeds cloud-native toekomst. Microsoft zal klanten blijven ontmoeten waar ze zijn, en zal samenwerken met de industrie terwijl operators en leveranciers van netwerkapparatuur hun eigen activiteiten ontwikkelen", aldus Microsoft.

"We zullen hybride en multi-cloud-modellen blijven ondersteunen om een ??meer divers telecom-ecosysteem te creëren en snellere innovatie, een groter aantal unieke aanbiedingen en meer mogelijkheden voor differentiatie te stimuleren. We blijven samenwerken met bestaande leveranciers, opkomende innovators en partners in netwerkapparatuur om roadmaps te delen en uitgebreide mogelijkheden voor samenwerking te verkennen, onder meer op het gebied van radiotoegangsnetwerken (RAN), next-generation core, gevirtualiseerde services, orkestratie en operationele ondersteuning modernisering van systeem / bedrijfsondersteuningssysteem (OSS / BSS). Een toekomst die interoperabel is, is nog nooit zo belangrijk geweest om het succes van klanten en partners te verzekeren. Door verbeteringen mogelijk te maken op het gebied van verbeterd mobiel breedband, uiterst betrouwbare communicatie met lage latentie en massieve communicatie van het machinetype om IoT op grote schaal mogelijk te maken, biedt 5G een aanzienlijk potentieel voor bedrijven en overheden en creëert het op zijn beurt nieuwe kansen voor operators. 5G zal operators uiteindelijk een pad geven om service-innovatie te versnellen en nieuwe transformatieve ervaringen te bieden die sneller, veerkrachtiger en veiliger zijn, gestimuleerd door software-ontwikkelingen om transformatie op schaal te stimuleren", aldus Microsoft.

Microsoft is vastbesloten zich verder te nestelen in de telco markt: "We hebben een lange geschiedenis in het werken met operators, omdat ze steeds meer op software gebaseerde oplossingen omarmen en de vooruitgang van cloudgebaseerde netwerken blijven ondersteunen en tegelijkertijd nieuwe partnerschapskansen creëren voor bestaande leveranciers van netwerkapparatuur. Het is onze bedoeling om in de loop van de tijd moderne alternatieven voor de netwerkinfrastructuur te creëren, zodat operators bestaande en diensten met toegevoegde waarde kunnen leveren - met een hogere kostenefficiëntie en lagere kapitaalinvesteringen dan in het verleden."

Terug naar nieuws overzicht