Wouter Hoeffnagel - 15 mei 2020

Minister Grapperhaus moet Tweede Kamer regelmatig informeren over C2000-netwerk

Minister Grapperhaus moet Tweede Kamer regelmatig informeren over C2000-netwerk image

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet de Tweede Kamer beter informeren over ontwikkelingen rondom de nieuwe versie van het C2000-netwerk voor hulpdiensten. Over het netwerk komen veel klachten binnen, variërend van uitvallende apparatuur tot het niet kunnen opzetten van verbindingen.

Het C2000-netwerk is sinds eind januari in gebruik, maar leidt tot veel kritiek. Zo luidde de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie in februari de noodklok over het systeem. De raad wees op grote problemen. Zo gaf de COR voorbeelden van verzoeken voor spoedassistentie door agenten op straat, waaraan door een haperende verbinding niet voldaan kon worden. Minister Grapperhaus erkende in april de problemen. Een nazorgteam dat in maart aan de slag is gegaan blijft langer actief en wordt in ieder geval tot 1 juli ingezet. Na deze periode wordt het netwerk in regulier beheer genomen.

Leden van de vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid vragen minister Grapperhaus nu de Tweede kamer regelmatig schriftelijk op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen rondom C2000. Daarnaast roepen de leden de minister op gestelde schriftelijke vragen over het onderwerp te beantwoorden. Ook wil de commissie een technische briefing krijgen en een overleg inplannen over de veiligheid van het netwerk.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!