ISO- en NEN-certificeringen voor databeveiliging voor Notilyze

17-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

ISO- en NEN-certificeringen voor databeveiliging voor Notilyze

Notilyze, leverancier van analytics as a service, behaalt de ISO 27001 en NEN 7510-certificering voor informatiebeveiliging. Het bedrijf toont hiermee aan dat het voldoet aan deze normen voor databeveiliging, inclusief de specifieke eisen die gelden in de gezondheidszorg.

Data science is een data-intensieve discipline waarin het vanzelfsprekend moet zijn dat er zorgvuldig met data wordt omgegaan. Met het behalen van de certificeringen bewijst Notilyze dat het voldoet aan de strenge eisen hiervoor en dat databeveiliging een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering.

ISO 27001

De ISO 27001- certificering is een wereldwijd erkende norm voor informatiebeveiliging. Het behalen van deze certificering toont aan dat Notilyze beschikt over een gecertificeerd managementsysteem voor databeveiliging dat eveneens voldoet aan alle privacywetgeving.

Om te werken met klanten in de gezondheidszorg is het belangrijk te kunnen bewijzen dat de beveiliging van patiëntgegevens gewaarborgd is en voldoet aan de door de overheid gestelde NEN 7510-norm. Voor deze certificering is de dienstverlening van Notilyze daarom in de afgelopen periode getoetst door een onafhankelijke certificeringsinstelling die uiteindelijk de NEN 7510-certificering verleende.

Tom Dogger, mede-oprichter van Notilyze: “Met het behalen van de ISO- en NEN- certificeringen tonen we aan dat onze dienstverlening voldoet aan de strengste eisen die worden gesteld op het gebied van beschikbaarheid, vertrouwelijkheid, en integriteit van informatie. Hiermee zijn onze klanten ervan verzekerd dat hun data en informatie door Notilyze uiterst zorgvuldig behandeld wordt.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud