Veiligheid van data bron van zorgen voor IT-professionals

16-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Veiligheid van data bron van zorgen voor IT-professionals

IT-professionals zijn bezorgd over de veiligheid van data. Zorgen over de patchwork-aanpak voor de beveiliging van data, verkeerd geconfigureerde diensten en verwarring over nieuwe cloudbeveiligingsmodellen leiden tot een vertrouwenscrisis.

Dat blijkt uit het derde Oracle en KPMG Cloud Threat Report 2020 op basis van een onderzoek onder 750 cybersecurity- en IT-professionals. IT professionals zijn drie keer zo bezorgd over de veiligheid van financiële bedrijfsdata en intellectueel eigendom dan over de IT-veiligheid thuis. 75 procent van de IT-professionals beschouwt de openbare cloud als veiliger dan hun eigen datacenters, maar 92 procent van de IT-professionals denkt dat hun organisatie niet goed voorbereid is om openbare clouddiensten te beveiligen.

Meer focus op security

Bijna 80 procent van de IT-professionals zegt dat recente datalekken van andere bedrijven de focus van hun organisatie op het beveiligen van toekomstige gegevens hebben vergroot. 78 procent van de ondervraagde organisaties gebruikt meer dan 60 cybersecurity producten en meer dan 37% gebruikt meer dan 100 cybersecurity producten.

Organisaties die verkeerd geconfigureerde clouddiensten hebben ontdekt, maakten het afgelopen jaar 10 of meer incidenten met dataverlies mee. Slechts 8 procent van de IT security executives geeft aan dat ze het gedeelde verantwoordelijkheidsmodel voor cloud security volledig begrijpen. 87 procent van de IT professionals vindt AI & ML een 'must-have' voor nieuwe security aankopen.

Het onderzoeksrapport is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, data
Security