Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2020

Progress vernieuwt OpenEdge platform

Softwareleverancier Progress kondigt de release van Progress OpenEdge 12.2 aan. De nieuwe release helpt bedrijven onder meer applicaties te ontwikkelen voor een cloud-first en hybride wereld.

“Nu bedrijfscontinuïteit en het behoud van klanten belangrijker zijn dan ooit tevoren, hebben ondernemingen betrouwbare oplossingen nodig die hen helpen om door deze mondiale crisis heen te komen,” aldus Stephan Leferink, General Manager Benelux bij Progress. “OpenEdge 12.2 biedt de hulpmiddelen die organisaties nodig hebben om operationeel te blijven en hun applicaties verder te ontwikkelen, zodat ze zich kunnen richten op nieuwe marktbehoeften en toenemende klantverwachtingen.”

Continuïteit van bedrijfsprocessen

De nieuwste versie van Progress OpenEdge biedt nieuwe mogelijkheden om de continuïteit van bedrijfsprocessen te optimaliseren. Zo zijn er stappen gezet richting het realiseren van maximale beschikbaarheidsniveaus, zodat bedrijven hun uptime-SLAs weten te halen en een betere klantervaring kunnen leveren. Ook biedt de nieuwe release direct automatisch herstel. Nieuwe DevOps-tooling verbetert de prestaties en de controle van beschikbaarheid.

Hogere prestaties en Long Term Support

OpenEdge levert daarnaast hogere prestaties. Progress meldt dat de nieuwste versie een tot 200% hogere doorvoer kan opleveren in vergelijking met eerdere releases. Progress introduceert ook Long-Term Support (LTS). Dit biedt klanten meer operationele stabiliteit en een langere levensduur van hun systeem.

De beveiliging van het OpenEdge-platform is eveneens verbeterd. Onder andere door upgrades van de OpenSSL-bibliotheek, integriteit van multi-tenant gebruikersrechten en keystore-cryptografie. Als het vermoeden bestaat dat er inbreuk op het systeem wordt gepleegd, kan het OpenEdge-platform onmiddellijk vergrendeld worden.

Progress OpenEdge 12.2 is per direct beschikbaar.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!