Redactie - 20 mei 2020

Rode Kruis Ziekenhuis kiest HPE Aruba technologie om modern netwerk te bouwen

Rode Kruis Ziekenhuis kiest HPE Aruba technologie om modern netwerk te bouwen image

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise (HPE), maakt bekend dat het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk (RKZ) zijn technologie heeft geselecteerd voor het volledig vernieuwen van het vaste en draadloze netwerk om zo de zorgervaring te transformeren.

Het vorige netwerk van het RKZ was niet langer in staat om de snelle veranderingen in de zorg bij te houden. Nu het ziekenhuis bezig is met de renovatie van oudere gebouwen en nieuwe netwerkgebruikers en nieuwe toepassingen wil ondersteunen, zocht het ICT-team naar een andere benadering. Doelen waren eenvoudiger beheer en tegelijkertijd meer security.

“Wij wilden wat we hadden, vervangen, maar tegelijkertijd ons vaste en draadloze netwerk toekomstbestendig maken”, zegt Marcel Bunnik, teamleider van de ICT-afdeling van het ziekenhuis. “Wij wilden mobiel werken de standaard maken binnen alle afdelingen, maar betrouwbaarheid was daarbij onze primaire focus".

Door de samenwerking met Aruba heeft het RKZ het mobiele werken door zorgverleners verbeterd. De toegang tot kritische informatie verloopt sneller, op elk moment en vanaf elke plek. Het ziekenhuis beveiligt kritische data met behulp van rolgebaseerde netwerktoegang, vereenvoudigt het netwerkbeheer en reduceert de tijd en middelen die nodig zijn om netwerkfunctionaliteit in de gerenoveerde gebouwen te bieden.

RKZ is een middelgroot ziekenhuis met 275 bedden en circa 1.450 medewerkers. Het Brandwondencentrum is internationaal bekend en gerespecteerd. Het ziekenhuis biedt ook paramedische zorg, waaronder dieetadvies, fysiotherapie en bezigheidstherapie.

Het ziekenhuis zet een volledige Aruba Edge Architecture in, bestaande uit WLAN-, core- en LAN-switching, netwerksupervisie en -beheer, en securityorkestratie. Op deze manier is er een volledig gecentraliseerde controle over het netwerk.

“Technologische ontwikkelingen zijn een integraal onderdeel geworden van de zorgsector”, zegt Bunnik. “Medewerkers en patiënten worden er steeds afhankelijker van. Artsen willen snel resultaten zien en andere ziekenhuizen willen beelden en relevante patiëntgegevens delen. Deze datastroom neemt alsmaar toe. Het is onze ervaring dat de Aruba-technologie veel verschillende voordelen biedt, met name rond security, schaalbaarheid en mobiel werken. Wij geloven dat de eisen van de zorgsector goed zijn in te vullen met de bouwstenen van Aruba.”

Kern binnen de Aruba-architectuur is de ClearPass Policy Manager-oplossing die de orkestratie verzorgt voor veilige netwerktoegang. Hierdoor heeft het ziekenhuis volledig inzicht in alle devices die verbinding hebben met het netwerk. Ook vereenvoudigt de oplossing de netwerksegmentatie. Toegang wordt verleend op basis van dynamische rollencontrole en het afdwingen van consistente securitypolicy’s binnen de vaste en draadloze netwerken. RKZ evalueerde eerder bewezen projecten rond ClearPass bij andere Aruba-klanten in Nederland en in de zorg.

Het RKZ beschikt nu over naadloze mobiliteit en wifi-roaming dankzij bijna 440 draadloze access points in alle gebouwen. Die worden beheerd door een geclusterd paar Aruba Mobility-controllers, die in twee aparte datacenters zijn geïnstalleerd. Ze zijn via een VMware-cloudomgeving gekoppeld en worden door een Mobility Master beheerd. In het hart van deze datacenters doen twee paren van HPE FlexFabric 5900-switches dienst als één hoogbeschikbare core. De campustoegang via draadloze en LAN-poorten wordt geboden door clusters van Aruba-switches. Het complete netwerk wordt gecontroleerd met een Aruba AirWave-console.

De oplossing werd ontworpen en geïmplementeerd door Zetacom, dat al jaren een Aruba-partner is.

Meer weten? Lees dan hier verder voor de volledige case.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!