Koen van den Biggelaar treedt toe tot directieteam Microsoft Nederland

Koen van den Biggelaar

19-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Koen van den Biggelaar treedt toe tot directieteam Microsoft Nederland

Koen van den Biggelaar (47) start per 1 juni als Customer Success Unit Lead in het directieteam van Microsoft Nederland. Hij volgt hiermee Ron Augustus op, die zijn carrière voorzet als Chief Innovation Officer in het bestuur van SURF.

Van den Biggelaar (foto) richt zich in zijn nieuwe rol op het ondersteunen en versnellen van digitale transformaties bij Nederlandse bedrijven en draagt daarmee op positieve manier bij aan de lokale klanttevredenheid. Samen met een team van cloudarchitecten en customer succes managers wordt Van den Biggelaar verantwoordelijk voor consumptie van Azure Cloud, Modern Workplace en Biz Apps. Daarnaast richt hij zich op innovatie van de Microsoft platforms.

Ruim 20 jaar actief in IT-sector

Van den Biggelaar behaalde zijn master Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en is al meer dan 20 jaar actief in de IT-sector. Gedurende zijn carrière zette hij succesvolle klantgerichte en technische teams op bij onder andere Accenture, Lucent Technologies en diverse startups. Tot voor kort werkte hij bij AWS, waar onder zijn leiding diverse nieuwe wereldwijde services en platforms voor bedrijven op het gebied van cloud computing zijn opgezet en uitgerold. Dit heeft hij onder andere gedaan voor Shell, Philips, Novartis, Barclays en BP. Zijn ervaring met cloud computing begon ruim bijna 10 jaar geleden met toonaangevende projecten op het gebied van cloudstrategie, -infrastructuur en -applicaties.

Over zijn nieuwe rol zegt Van den Biggelaar: “De afgelopen jaren heb ik vanuit verschillende rollen de ontwikkeling van Microsoft met interesse gevolgd. Met de ambitieuze visie, klantgerichtheid en de diverse clouddiensten is Microsoft goed gepositioneerd voor de toekomst. Ik kijk er dan ook naar uit om mijn opgedane kennis en ervaring in te zetten voor de groei van de klanten van Microsoft Nederland. Er liggen ontzettend veel kansen om van Nederland een koploper te maken op het gebied van technologie en innovatie. Ik hoop hier samen met mijn team een grote bijdrage aan te kunnen leveren.”

Ernst Jan Stigter, CEO Microsoft Nederland over de aanstelling: “Wij zijn Ron erg dankbaar voor het goede werk en de impact op Microsoft Nederland van de afgelopen 9 jaar. Ik ben ervan overtuigd met de komst van Koen de digitale transformatie bij onze klanten verder te kunnen helpen versnellen.”

Terug naar nieuws overzicht