Schneider Electric en AVEVA leveren end-to-end-oplossing voor multi-site en hyperscale datacenters

Pankaj Sharma

20-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Schneider Electric en AVEVA leveren end-to-end-oplossing voor multi-site en hyperscale datacenters

Schneider Electric en AVEVA, actief in engineering en industriële software, breiden hun partnerschap verder uit. De partijen introduceren nieuwe oplossingen voor de datacentermarkt.

Hyperscale aanbieders bouwen een groeiend aantal datacenters om aan de wereldwijde vraag te voldoen. De complexiteit om deze omgevingen te beheren en te onderhouden creëren een allerlei uitdagingen. Werken op deze schaal vereist een andere aanpak voor kritieke omgevingen die de digitale infrastructuur van de wereld laten draaien. De combinatie van de schaalbare industriële software AVEVA Unified Operations Center met Schneider Electric's EcoStruxure for Data Centers controle- en monitoringsmogelijkheden geeft een uitgebreid en diepgaand zicht op de dagelijkse bedrijfsvoering.

Platforms en datasets verbinden

De nieuwe gezamenlijke oplossingen bieden een homogeen beeld van engineering, operaties en prestaties op een heterogene, legacy-geïnstalleerde basis. Hyperscale datacenteraanbieders verbinden hiermee platforms en datasets die voorheen bestonden in verschillende systemen met elkaar. Ze kunnen ook worden geschaald, ongeacht het aantal locaties of de wereldwijde ligging. Datacenterpersoneel krijgt de mogelijkheid om snellere, beter geïnformeerde beslissingen te nemen en de apparatuur- en operationele efficiëntie gedurende de datacenterlevenscyclus te optimaliseren. Hierdoor kunnen datacenteraanbieders wereldwijd een consistente ervaring bieden om aan de groeiende digitale infrastructuurbehoeften van hun klanten te voldoen.

"In een tijd waarin de digitale infrastructuur van de wereld tot het uiterste wordt gedreven, leveren Schneider en AVEVA een allesomvattende oplossing voor hyperscale datacenters om hun kritieke omgevingen te beheren en te onderhouden", zegt Pankaj Sharma (foto), Executive Vice President van de Secure Power Division bij Schneider Electric. “De oplossing kan data - die lang in individuele datacenters werden beheerd, vaak in afzonderlijke subsystemen - normaliseren over meerdere locaties. Uiteindelijk kan op enterprise-niveau door IT-, OT- en IoT-integratie informatie geleverd worden om realtime beslissingen te nemen. De complete oplossing levert operationele efficiëntie en een betrouwbaarder datacenterpark."

Meer klanten bereiken

Craig Hayman, CEO van AVEVA: "Het is een belangrijke strategische mijlpaal voor ons om het partnerschap uit te breiden naar nieuwe markten en meer klanten te bereiken door AVEVA's sterke positie in het leveren van end-to-end uniforme oplossingen te combineren met Schneider Electric's diepgaande datacenterexpertise en wereldwijde vertegenwoordiging. Onze gezamenlijke klanten worden ondersteund door de gestandaardiseerde systemen en processen, wat resulteert in een verbeterde efficiëntie van het personeel op meerdere locaties en in de hele onderneming.”

Terug naar nieuws overzicht