Zyxel lanceert 4G-modem en -router voor thuiswerken zonder vaste lijn

21-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Zyxel lanceert 4G-modem en -router voor thuiswerken zonder vaste lijn

Zyxel introduceert een nieuw LTE-modem en -router die 3G- en 4G-internettoegang levert. De Zyxel LTE 2566 is onder meer geschikt voor locaties waar geen vaste lijnen beschikbaar zijn, zoals ADSL, glasvezel of kabel-tv. Of als back-up-verbinding die bijspringt indien een storing is in de bestaande verbinding.

Conventionele modems/routers kunnen enkel internettoegang bieden met ADSL/VDSL-modemondersteuning en ethernetkabel van de serviceprovider. LTE-modems/routers werken met een simkaart en vereisen daarom geen vaste telefoonlijn. De LTE 2566 kan mobiel gebruikt worden door de ingebouwde batterij, die kan worden opgeladen via micro-USB. De nieuwe LTE 2566 biedt 300 Mbps download- en 50 Mbps upload-capaciteit voor het verzenden van gegevens.

Peter van der Putten (foto), Head of Channel bij Zyxel Benelux: "Met onze LTE-modem/router en een simkaart is het mogelijk om meerdere telefoons van internet te voorzien, waar en wanneer we maar willen. Dankzij WiFi Hotspot kan het datapakket van elke mobiele telefoon worden gedeeld met verschillende apparaten, zoals laptops.”

Geïntegreerde batterij

De geïntegreerde batterij van de Zyxel LTE2566 4G LTE-router maakt 32 apparaat verbindingen tegelijkertijd mogelijk en biedt een levensduur van maximaal 10 uur. Het apparaat wordt opgeladen met micro-USB, waardoor het mogelijk is om deze periode te verlengen door hem met een met een geschikte adapter aan te sluiten op het stopcontact of een powerbank.

De LTE-modem/router van Zyxel biedt zowel 2,4 GHz als 5 GHz connectiviteit voor snelle wifi met zijn dual-band-functie, aangedreven door AC1200-technologie. De Zyxel LTE 2566 kan worden beheerd dankzij de plug-and-play-functie, de Web GUI-wizard en het 2,4 inch kleuren touchscreen. Op het touchscreen kunnen gebruikers zaken als het gegevensgebruik, de batterijduur, de signaalsterkte, download-/ uploadsnelheden, WiFi-status, WiFi-wachtwoord en verbonden gebruikers aflezen. Het apparaat weegt slechts 130 gram.

Terug naar nieuws overzicht