IBM Equal Access Toolkit helpt developer bij bouw toegankelijke websites en applicaties

21-05-2020 | door: Witold Kepinski

IBM Equal Access Toolkit helpt developer bij bouw toegankelijke websites en applicaties

IBM lanceert de Equal Access Toolkit. Deze toolkit helpt developers bij de bouw van toegankelijke websites en applicaties voor mensen met een handicap of beperking.

Hoewel bijna 1 op de 4 volwassenen in de VS een of andere handicap heeft, blijkt uit een steekproef uit de sector dat in 2020 meer dan 98 procent van de homepages een detecteerbare toegankelijkheidsfout vertoonde. De toegankelijkheid kan worden vergeten of verlaten tot te laat in het proces wanneer het moeilijk is om de site of applicatie achteraf aan te passen. Kennis, discipline en tools zijn allemaal essentieel om toegankelijkheid in te bouwen tijdens een ontwikkelingsproces, aldus IBM.

De Equal Access Toolkit en Checker zijn tools die ontwikkelaars en testers kunnen gebruiken om toegankelijkheid rechtstreeks in hun workflow in te bedden.

De IBM Equal Access Toolkit is een openbare set richtlijnen die gefaseerde begeleiding biedt over toegankelijkheid voor alle leden van een team dat een bedrijfsaanbod creëert.

De toegankelijkheidscontrole is onderdeel van een open reeks automatiseringstools. Het is een browserextensie waarmee ontwikkelaars of auditors een webgebaseerde component of oplossing kunnen evalueren op toegankelijkheidsproblemen.

Dit IBM project biedt specifiek:

Duidelijke begeleiding over wat er nodig is in elke ontwikkelingsfase, van eerste onderzoek tot planning, ontwerp, ontwikkeling, verificatie en lancering.

Een prioriteitsoverzicht van toegankelijkheidsvereisten in elke fase

Test automatisering

Browsergebaseerde toegankelijkheidscontrole met krachtige navigatie en ingebouwde hulp die het leren van precies de juiste informatie op precies het juiste moment ondersteunt

Terug naar nieuws overzicht
Software