Contentsquare haalt bijna tweehonderd miljoen dollar op

21-05-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Contentsquare haalt bijna tweehonderd miljoen dollar op

Contentsquare, een Amerikaanse tech speler in ervaringsanalyse, kondigt een Series D-financieringsronde van 190 miljoen dollar aan, waarmee de totale financiering tot nu toe op 310 miljoen dollar komt.

Deze ronde wordt geleid door het Private Equity Partners-team van BlackRock, dat zich aansluit bij bestaande investeerders Bpifrance (via hun Large Venture Fund), Eurazeo Growth, Canaan, GPE Hermes, Highland Europe, H14 en KKR, van wie de meesten aan deze ronde hebben deelgenomen. Sapiance Capital Limited verstrekt ook krediet aan het bedrijf.

Dit nieuwe kapitaal zal Contentsquare helpen zwaar te blijven investeren in innovatie, waaronder op AI gebaseerde en voorspellende analyses, en haar activiteiten uitbreiden in Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten.

"Deze investering in deze onzekere tijden is een bewijs van het fantastische werk dat onze teams hebben verricht", zegt Jonathan Cherki, oprichter en CEO van Contentsquare. “Het bevestigt de kracht van onze visie voor de komende 5 jaar en breidt ons wereldwijde leiderschap in ervaringsanalyse uit in een tijd waarin deze capaciteiten van cruciaal belang zijn voor alle bedrijven. We hebben de ambitie om de digitale transformatie van de wereld te versnellen door een volledig begrip van online gedrag te ontsluiten. ”

Terug naar nieuws overzicht
Software