Glasvezelaanbieder GiessenlandNet onderdeel van KPN
24-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Glasvezelaanbieder GiessenlandNet onderdeel van KPN

KPN neemt GiessenlandNet over. Deze glasvezelaanbieder is actief ten oosten van Dordrecht en verzorgt hier zo'n 6.500 aansluitingen. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

GiessenlandNet biedt een glasvezelnetwerk aan dat circa 6.500 adressen in de Zuid-Hollandse gemeente Molenlanden en omstreken verzorgt. Het gaat om de voormalige gemeente Giessenlanden. In het specifiek omslaat dit gebied het buitengebied en de kernen van Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Schelluinen, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos en Arkel.

Het netwerk van GiessenlandNet is en blijft toegankelijk voor andere telecomaanbieders, melden de partijen. KPN wil tot het einde van 2021 een miljoen glasvezelaansluitingen toevoegen aan zijn netwerk. Om dit mogelijk te maken wil het bedrijf op grote schaal glasvezelnetwerken aan te leggen en waar mogelijk samen te werken met partijen op dit vlak. De overname van GiessenlandNet is hier onderdeel van.

Buitengebieden

Kid Schuijt, voorzitter Stichting GiessenlandenNet: “Het unieke aan dit glasvezelnetwerk is dat het ook in de buitengebieden is aangelegd. Dankzij het solidariteitsprincipe, waarbij we een beroep hebben gedaan op alle inwoners om mee te doen – ook als men op dat moment nog over goed internet beschikt via de koperen kabel – kon de stichting in samenwerking met investeerders het glasvezelnetwerk in heel de gemeente realiseren. Met de overname door KPN is een goed huisvader gevonden voor het netwerk, zodat continuïteit en kwaliteit gewaarborgd kunnen blijven”.

Bram Visser, wethouder gemeente Molenlanden: “De gemeente Molenlanden is de initiatiefnemers veel dank verschuldigd voor hun niet aflatende inzet bij de totstandkoming het glasvezelnetwerk. Wij zijn trots en tevreden dat KPN hun werk gaat voortzetten”.

'Logisch moment'

Joost Steltenpool, bij KPN verantwoordelijk voor het vaste netwerk: “KPN is via zijn dochter Solcon al vele jaren actief op dit netwerk. Voor beide partijen is het een logisch moment om de samenwerking tussen KPN en Stichting GiessenlandenNet naar een volgende fase te brengen. We zijn daarom verheugd dat we dit unieke netwerk kunnen samenvoegen met het KPN netwerk. KPN’s netwerk is een open netwerk, dat geldt ook voor GiessenlandenNet. Klanten kunnen dus ook in de toekomst gebruik blijven maken van de vertrouwde operators”.

Terug naar nieuws overzicht