NVIDIA ziet sterke groei rond datacenter toepassingen

Jensen Huang, CEO NVIDIA

25-05-2020 | door: Witold Kepinski

NVIDIA ziet sterke groei rond datacenter toepassingen

NVIDIA rapporteert een omzet voor het eerste kwartaal, dat eindigde op 26 april 2020, van 3,08 miljard dollar. Dat is een stijging van 39 procent ten opzichte van 2,22 miljard dollar een jaar eerder, en een daling van 1 procent ten opzichte van 3,11 miljard dollar in het voorgaande kwartaal. De nettowinst daalde met 3 procent naar 917 miljoen dollar.

NVIDIA rondde op 27 april 2020 de overname van Mellanox Technologies Ltd. af voor een transactiewaarde van 7 miljard dollar. Het schakelde ook zijn GPU-technologieconferentie over naar een volledig digitaal formaat, met meer dan 55.000 geregistreerde deelnemers, terwijl NVIDIA-oprichter en CEO Jensen Huang's keynote-video's in hun eerste drie dagen 3,8 miljoen keer werden bekeken.

"Terwijl de wereld strijdt tegen COVID-19, groeten we de eerstehulpverleners, gezondheidswerkers en servicemedewerkers die moedig het gevaar betreden om levens te redden en de wereld draaiende te houden," zei Huang. “We danken ook de wetenschappers over de hele wereld die racen om een ??vaccin voor COVID-19 te vinden. NVIDIA had een uitstekend kwartaal. De overname van Mellanox vergroot onze kansen op het gebied van cloud en datacenters. We hebben de lat voor AI-computing hoger gelegd met de lancering en verzending van onze Ampere GPU. En onze digitale GTC-conferentie trok een recordaantal ontwikkelaars aan, wat de versnelde acceptatie van NVIDIA GPU-computing benadrukte. Onze datacenteractiviteiten behaalden een record en het eerste kwartaal van 1 miljard dollar. NVIDIA is goed gepositioneerd om de krachtigste technologiekrachten van onze tijd vooruit te helpen: cloud computing en AI.”

Veel groei wordt verder verwacht met nieuwe innovaties, zoals de nieuwe 7-nanometer A100 datacenter GPU.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware