Zyxel lanceert XS1930-serie Multi-Gigabit switch voor mkb

Peter van de Putten

26-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Zyxel lanceert XS1930-serie Multi-Gigabit switch voor mkb

Zyxel Networks introduceert de nieuwe XS1930-serie 10/12-poort Multi-Gigabit Smart Managed Switch. Deze nieuwe switch is gericht op het mkb. De switch vergroot de netwerkflexibiliteit en geeft gebruikers toegang tot WiFi 6-technologie.

Hoewel de nieuwe WiFi 6-standaard bedrijven veel voordelen biedt zoals hogere snelheden en betere connectiviteit, legt het ook een grotere druk op de bestaande bandbreedte. De meeste gigabit-switches bieden slechts verbindingssnelheden van 1 of 10 gigabit, waardoor de flexibiliteit voor nieuwe toepassingen beperkt is bij het toevoegen van 2,5G- of 5G-apparaten. De XS1930-serie ondersteunt variabele snelheden - van 100M, 1G, 2.5G, 5G tot 10G - om met het oog op toepassingen en apparaten in mkb-kantoren, die verschillende netwerksnelheden vereisen.

Bij het upgraden naar de XS1930 kunnen bedrijven hun bestaande kabels gebruiken. Met de hoge bandbreedte en het grote stroombudget dat de XS1930 switch biedt, kan hij werken op 28-50 dBA - wat bijna geruisloos is. Met de switch richt Zyxel zich onder meer op kleine kantoren, boetiekhotels, hostels of publieksgerichte bedrijven.

Netwerkprestaties identificeren

Het in één netwerk hebben van apparaten met verschillende snelheden, kabellengte en kabelkwaliteit, resulteert vaak in gemengde prestaties. Die maken het moeilijk om de werkelijke snelheid van elke verbinding te onderscheiden. De XS1930-serie is voorzien van een vijfkleurige LED-ontwerp, dat één kleur per snelheid laat knipperen. Hiermee kunnen netwerkbeheerders de werkelijke netwerkprestaties identificeren.

De groeiende adoptie van mobiele, IoT- en WiFi 6-apparaten en hun gediversifieerde toepassingen hebben ook de stroomvereisten op de backbone van het netwerk verhoogd. De XS1930-12HP ondersteunt de nieuwste IEEE 802.3bt (PoE++) standaard, met een groot energiebudget tot 375W om tegemoet te komen aan de hoge energiebehoefte van de meeste WiFi 6-apparaten.

"Het mkb wordt nu, tijdens de coronacrisis, geconfronteerd met een toenemende vraag naar draadloze bandbreedte voor dagelijkse werkzaamheden. De migratie naar WiFi 6 versnelt deze trend nog verder. Het upgraden naar een beter presterend WiFi-netwerk, zonder afbreuk te doen aan de solide backbone-diensten, kan een uitdaging zijn. Onze nieuwe Multi-Gigabit switches zijn ontworpen om de netwerkprestaties te leveren die nodig is, zonder de bestaande investeringen overboord te gooien", aldus Peter van der Putten (foto), Head of Channel bij Zyxel Benelux.

De XS1930-serie kan ook worden geïntegreerd met Zyxel NebulaFlex, waardoor gebruikers de flexibiliteit hebben om te schakelen tussen de standalone modus en de Nebula cloud van Zyxel. De XS1930-serie omvat twee modellen: de XS1930-10 met 8 Multi-Gig poorten en 2 Fiber uplinks en de XS1930-12HP met 8 Multi-Gig PoE poorten, 2 Multi-Gig poorten en 2 Fiber uplinks.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware